Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal är vidare i Ligacupen.

Skön seger över Pool

tor 29 okt 2009 kl 14:33

Arsenal är vidare i ligacupen efter en 2-1 seger hemma mot Liverpool.

Det var en bra match som utspelade sig på Emirates igår kväll. Visst syntes det att vissa utav spelarna på plan inte var ordinarie A-lagsspelare. Men det syntes också på dessa att de dagligen drillas med världsspelare. Arsenal försökte spela sitt vanliga kortpassningsspel och vissa gånger lyckades man med riktigt fina kombinationer för att i nästa anfall dra upp ett alldeles för högt tempo och tappa bollen.

Arsenal startade ungefär som förväntat. Wenger gav ungtuppen Eastmond sin debut i de här sammanhangen. Silvestre fick med sin rutin bära kaptensbindeln och meningen var att han och Senderos skulle hålla ihop försvaret. Även Bendtner och Eduardo fick starta matchen.

Första tio minuterna tycker jag att gästerna började bäst men därefter tar Arsenal över mer och mer. Detta ger tidigt resultat när Fran Merida klipper till med vänsterfoten otagbart i det  första krysset. Efter målet tappar Arsenal initiativet igen och låter Liverpool har mer bollinnehav. Det känns vid ett par tillfällen lite halvfarligt och tyvärr ger varken Silvestre eller Senderos något stabilt intryck. I detta skede av matchen sitter jag mest och hoppas att Gallas eller Vermaelen aldrig blir skadade...

Det dröjde bara till den 26:e minuten innan kvitteringen kom efter ett kanonskott av vänsterbacken Insua. Efter detta står matchen och väger och känns som att matchen kan sluta hur som helst.

I andra halvlek sitter jag mest och är irriterad på att en spelare som Bendtner inte kan prestera bättre men när jag skäller som mest på honom dyker han upp och avgör matchen med ett snyggt mål. Efter målet visar Arsenal upp ett stabilt spel i ledning (något a-laget skulle lära sig av) och jag tycker aldrig segern är hotad.

Nu hoppas jag bara att a-lagsspelarna blev inspirerade och går ut och spöar lillebror på lördag.

Arsenal - Liverpool 2-1 (1-1)
1-0 (16) Merida, 1-1 (26) Insua, 2-1 (50) Bendtner

Arsenal:
Fabianski 7, Gilbert 6, Senderos 6, Silvestre 6, Gibbs 7, Merida 8, Nasri 6, Ramsey 7, Eastmond 6, Eduardo 6, Bendtner 7.
Avbytare: Watt (75) 6, Randall (75) 6, Couqlin (86), Sunu, Frinpong, Szczesny

Matchfakta:
Domare:
Alaln Wiley
Publiksiffra: 60 004