Medlemmar: 6062 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kroenke kommer allt närmare de 30% när han behöver lägga bud på resten.

Kroenke köper mer aktier

tor 15 okt 2009 kl 18:36

Stan Kroenke har ökat på sitt aktieinnehav med 90 nya aktier.

Det är The Guardian som rapporterar att Kroenke nu har köpt ytterligare 90 aktier. Det gör att han nu står på 28,9% eller 17 957 stycken aktier, och alltså kommer allt närmare gränsen på 30% där han måste lägga ett bud på samtliga aktier i klubben. Priset för de 90 aktierna rapporteras ha varit £8 500.

Om Kroenke når upp till nivån att han måste göra ett formellt försök att köpa hela klubben så måste han erbjuda ett marknadsmässigt pris, vilket då troligen skulle innebära ett pris på runt £8.500. Övriga aktieägare är inte tvingade att sälja, men Kroenke är tvungen att köpa de aktier som han erbjuds.