Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Bendtner få chansen i helgen?

Äntligen riktig fotboll igen!

fre 16 okt 2009 kl 13:45

Efter två veckors outhärdligt landslagsuppehåll är det äntligen dags för Arsenal-match igen! 

Peppar peppar, ta i trä och allt sådant - men det verkar som om vi har klarat oss relativt bra från skador i detta uppehåll. Fabregas är tillbaka i laget och kommer att spela enligt Arsenal.com. Clichy är osäker liksom Almunia och Eduardo är defintivt borta men annars ska alla kunna vara med utom de långtidsskadade. Fabianski är åter med i truppen efter sin knäskada så det återstår att se om han får spela eller om Mannone får fortsatt förtroende. Personligen hoppas jag att Mannone får stå, han har gjort det bra och känns i alla fall för mig tryggare än Fabianski.

Våra motståndare, Birmingham, är som kanske bekant nykomlingar för säsongen och har börjat serien lite sådär. De har på åtta matcher vunnit två, spelat en oavgjord och förlorat fem. Senast förlorade de borta mot Burnley med 2-1, och målet gjorde de med matchens sista spark i form av en frispark som Sebastian Larsson skruvade in vid ena stolproten.

Arsenal och Birmingham har på senare år haft en hel del med varandra att göra. Sebastian Larsson är redan nämnd, han gick ju som ni kanske minns till Birmingham från oss för ett par år sedan och Nicklas Bendtner var en av deras främsta spelare när de avancerade från The Championship till Premier League för ett par år sedan. Då var Bendtner på lån från vårt ungdomslag, och Birmingham ville köpa honom men både Wenger och Bendtner sade nej.

I februari 2008 blev också Birmingham starkt bidragande till att vi tappade farten i ligan. Dels luggade de oss på poäng hemma genom att spela 1-1, och i mötet på St Andrews skedde så incidenten med Eduardos brutna ben. Det var också i den matchen som Theo Walcott gjorde sina första två mål i Premier League och matchen slutade 2-2 efter att Brum kvitterat på en feldömd straff på övertid.

Men det var då och nu är nu. Vare sig Eduardo eller Martin Taylor (som var den som bröt benet på Edu) finns med i morgondagens match, båda pga skada. Detta är under alla omständigheter en match som Arsenal ska vinna, och jag skulle gärna se detta lag:

Mannone
Sagna-Gallas-Vermaelen-Gibbs
Song
Fabregas-Rosicky
Walcott-RvP-Arsjavin

Möjligen kan vi låta Bendtner starta och använda Walcott mot lite tröttare motståndare. Jag misstänker att det som vanligt efter uppehåll kommer att vara lite trögt i alla fall inledningsvis för Arsenal, men vinna ska vi göra - allt annat är underkänt i mina ögon.