Medlemmar: 4617 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får vi se Arsjavin från start mot Alkmaar?

Alkmaar väntar ikväll

tis 20 okt 2009 kl 05:12

Arsenal har åkt till Holland för att fortsätta sitt segertåg i Champions League.

Manuel Almunia satt på bänken i lördags och frågan är om Wenger vilade spanjoren ytterligare eller om han helt enkelt är petad av Mannone som har gjort det oväntat bra. Min gissning är att Almunia står mellan stolparna igen. Hans rutin går inte att bortse ifrån och trots ett par mindre goda insatser så är hans lägstanivå bättre än Mannones.

Nasri har börjat träna igen och är redo för comeback, dock i reservlaget och är därmed inte aktuell. Walcott och Rosicky kommer inte heller till spel. Det innebär troligen Diaby och Arsjavin som partners till van Persie. Alternativt kan ju Eboue och Arsjavin spela topp medan Diaby får hålla Song och Fabregas sällskap längre ner i banan. För inte startar Ramsey?

Backlinjen bestod av Eboue och Gibbs på kanterna sist och med tanke på Clichys form så tycker jag nog att Gibbs ska få fortsatt förtroende. Clichy har visat sig vara en säkerhetsrisk och även om motståndet inte är världsklass så vill vi säkra tre poäng.

Eboues plats tas kanske över igen av Sagna, särskilt om Eboue blir satt som högerspringare på topp.

AZ Alkmaar har haft en tuff höst. De ligger 6:a i ligan och förlorade senast borta mot serieledarna Twente med 3-2. De är 11 poäng efter med 10 omgångar spelade. I Champions League fick de stryk mot Olympiakos borta med 1-0, inget pinsamt resultat, men de hade säkert räknat med tre poäng hemma mot Standard Liege i förra omgången. Det blev 1-1 efter en mycket sen kvittering av belgarna.

Arsenal lär ta tre poäng här, ingen räknar väl med annat. Det som kan ställa till det är våra skadebekymmer, vi har återigen nästan en hel elva på skadelistan. Men laget är tillräckligt bra för att mala ner AZ Alkmaar. Matchen går live på Viasat Motor och har ni inte kanalen så beger ni er till närmsta sportpub där det finns likasinnade.