Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Mannone stå mot West Ham?

Vem vaktar Arsenals mål?

lör 24 okt 2009 kl 16:38

Säsongens första derby går av stapeln på söndag, och den stora frågan är ju vem ska vakta kassen, Almunia eller Mannone?

Det står mellan Mannone och Almunia, och den förstnämnde har gjort jobbet utan några misstag, bortsett från det som hände i Birmingham matchen, men det skulle ju varit frispark. Själv tycker jag att Mannone ska få fortsätta vakta buren. Eftersom att Almunia inte är någon självklar stjärnkeeper så borde Italienaren få behålla handskarna på. Wenger ger oss i alla fall ingen ledtråd om vem som får starta utan säger följande.
- Jag vet inte. Kom till matchen på söndag så får du se.

Eduardo är tillbaka för spel igen, Bendtner är oklar och Wenger skulle vänta och se hur dansken ser ut under dagens träningspass. Nasri är tillbaka från sin skada, men ifall fransmannen är i match form återstår att se. Det skulle vara ett stort plus om Nasri kunde komma in i matchtempo inför onsdagens toppmöte mot Liverpool. Så vi kan nog räkna med att fransmannen får minst de sista 30.

West Ham har endast tagit två poäng sedan premiärsegern mot Wolves och ligger näst sist på fem poäng i tabellen. Arsenal däremot kan gå upp på delad andraplats med Chelsea, med en match mindre spelad. Men Gianfraco Zolas West Ham ska inte underskattas:
- Det är precis en sådan här match vi behöver. Ingen förväntar sig att vi ska göra bra ifrån oss mot Arsenal, det kan bli en överraskning. Säger West Ham-coachen till BBC.

Om man ska kolla rent statistiskt sätt så ska Arsenal vinna den här matchen. West Ham har endast vunnit två av de senaste 14 hemmamatcherna mot Arsenal, och endast tagit ett poäng hemma den här säsongen. Arsenal vann även den här matchen förra säsongen med 2-0. Detta är en match som ska vinnas om vi ska kunna vara med i toppen av ligan, jag skulle gärna se Wenger starta med följande:
Mannone
Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy
Song, Fabregas, Diaby
Eduardo, Van Persie, Arsjavin