Arsenal slog av - och tappade på Upton Park.

Arsenal tappade säker ledning

sön 25 okt 2009 kl 21:16

Återigen två tappade poäng helt i onödan, och årets första kryss i ligan är ett faktum.

Bacary Sagna sade i en intervju med Arsenal.com efter krysset mot Az Alkmaar att de inte hade råd att stänga av och sluta spela fotboll igen. Det var just vad som hände idag igen, och det resulterade för andra matchen i rad i två tappade poäng.

Men det såg inte dåligt ut hela matchen, utan i första halvleken såg det stundtals riktigt bra ut, och utdelningen kom tidigt. Redan efter 15 minuter kunde Robin van Persie göra matchens första mål, och därmed kunde han gå upp i ensam ledning i den interna skytteligan på 5 ligamål. Det var efter förarbete av Sagna och Eboue, och inte helt oväntat, från högerkanten. Sagna väggpassade sig runt sin bevakare med hjälp av Eboue och slog in bollen till en helt fristående van Persie som enkelt kunde lägga in bollen i mer eller mindre öppen kasse.
Tvåan nickade William Gallas in tjugo minuter senare efter en fint slagen hörna av Robin van Persie. I det här skedet såg matchen ut att vara avgjord, och frågan var bara hur många mål det skulle bli idag. West hams enda hot under nästan hela matchen var den stora engelsmannen Carlton Cole som ensam på topp skapade några lägen att reducera. Men med fyra man runt sig lyckades han inte ofta komma till avslut.

I andra halvleken såg det till en början ut att spelet skulle fortsätta som det såg ut i första halvleken. Men när utdelningen inte kom tröttnade spelarna och farten avtog med det. West ham läts flytta upp i planen och efter att Diaby dragit på sig en frispark kom reduceringen. Hammers inhoppet Diamanti tog på sig ansvaret att slå frisparken. Frisparken var bra slagen och Mannone fick sträcka ut för att hindra bollen att ligga bakom honom i nätet, men returen gick inte åt rätt håll utan landade på Carlton Coles fötter och han kunde slå in bollen i öppen kasse.

I den 80:e minuten kom kvitteringen, på straff. I mina ögon skulle det inte vara straff då Songs ingripande följde regelboken, det verkade vara mer en kompensationsstraff för en tidigare händelse som kunde ha resulterat i straff, men domaren friade. Som vanligt missade domaren en solklar straff för våran fördel då Upson stod för en solklar straff. Men man kan ändå inte säga att det var domarens fel att matchen slutade 2-2, utan i ärlighetens namn så måste man säga att det var rättvist. Det blir så när man bara spelar en halv match blir det såhär. Wengers byten kan ju också diskuteras, Eduardo kanske inte är i toppform, men han är väl ett större hot offensivt än Eboue och Diaby? Spelet var ju långt ifrån bra, och jag anser att bytena skulle komma tio-femton minuter tidigare.

Nej, nu är det dags för grabbarna i röd-vitt att rycka upp sig och göra en fem sex mål i nästa match så vi kommer tillbaka till våran riktiga form, och slipa lite på lägstanivån, för den måste höjas om vi ska kunna vara med i titelracet. Det här känns mer som en förlust än årets första oavgjorda, men en poäng är bättre än inget. Dags att ladda om till onsdagens ligacupmatch mot Liverpool, det brukar ju bli en rolig tillställning mot pool, eller det kanske bara är när Arshavin får spela?

Arsenal: Mannone 5, Bacary Sagna 7, William Gallas 7, Thomas Vermaelen 6, Gael Clichy 6, Alexandre Song 6, Emmanuel Eboue 6 (82), Abou Diaby 5 (87), Cesc Fabregas 6, Robin van Persie 8, Andrey Arshavin 6.
Avbytare: Eduardo (87), Nicklas Bendtner (82), Samir Nasri, Fran Merida, Manuel Almunia, Kieran Gibbs, Mikael Silvestre, Aaron Ramsey