Medlemmar: 7596 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cesc bjöd på magi när Arsenal derbyvann.

Säsongens mål avgjorde derbyt

lör 31 okt 2009 kl 16:13

Arsenal besegrade Tottenham ganska komfortabelt.

Arsenal ställde upp med i stort sett den förväntade elvan och vi fick svaret på vem som är uttalad förstamålvakt i arsenal. Almunia stod igen precis som förutspått och Mannone satt på bänken.

Matchens första 30 minuter innehöll inte särskilt mycket kvalitet ifrån något av lagen. Fabregas var direkt dålig och Diaby hade nog inte ens vaknat. Det skapades inte massor av målchanser direkt även om Fabregas testade Gomes efter 20 minuter.

Det var en hel del fel löpningar och fel tänkande. Aggressiviteten hos Bentley borde ha renderat rött kort redan efter tio minuter. En hands inom de första fem och sedan en brutal tackling på Vermaelen efter tio. Mark Clattenburg delar inte ens ut ett gult kort och tappade därmed matchen fullständigt i mina ögon. Spelarna lyckas ändå hålla en relativt lugn nivå och det ska vi vara glada för.

Efter de 30 minuterna ser Arsenal till att trycka upp tempot lite grand och det beror naturligtvis på att Tottenham tycker att de lyckats med sin taktik och ser till att hålla ställningarna. I den 42:a minuten slår Sagna ett perfekt inlägg som når Van Persie som slänger sig fram med tårna och petar in bollen i mål. Gomes kanske skulle ha hunnit ner och ta den, men hur skönt som helst.

Arsenalpubliken hinner bokstavligen inte sätta sig innan de får se årets mål i Premier League 2009/10. Fabregas tar hand om bollen ganska direkt efter Tottenham har sparkat av bollen efter målet. Han fintar bort två gubbar ganska direkt utanför mittcirkeln och driver sedan helt fritt bollen fram till straffområdet där han iskallt avslutar i vänstra hörnet. Världsklass och matchen avgjord. Inte för att 2-0 är ointagligt utan för att kallduschen var av arten Ishav.

I den andra halvleken visar Arsene Wenger att han inte är oemottaglig för kritik. Arsenal spelar av hela halvleken utan att Tottenham egentligen är det minsta farliga. Vi är aggressiva, passningssäkra och koncentrerade på ett sätt som vi inte är bortskämda med. 3-0 målet sätter Van Persie efter en ovanlig situation där Clattenburg visar fördel medan linjedomaren viftar frenetsikt med flaggan. Spelet stannar upp men Sagna kollar ut mot linjedomaren och fortsätter ändå att springa då ingen signal kommer. Tottenhamförsvaret står still och passningen in mot Van Persie blir ganska enkel och även om Gomes och en Spursförsvarare är nära att bryta så kan holländaren enkelt lägga in bollen i mål. Ridå.

Totalt sett en nästintill perfekt genomförd match. Efter de första 30 minuterna är vi i stort felfria, Tottenhams taktik var att slå bollar på Peter Crouch som skulle skarva till Keane, det lästes hur lätt som helst och Gallas och Vermaelen hade på det hela taget ganska lätt matchen igenom.

Offensivt gjorde inte Diaby så mycket väsen av sig, Arsjavin försökte men kom inte så långt. Van Persie världsklass och Fabregas betydligt bättre i andra halvlek. Song mycket bra matchen igenom och var han fått luft ifrån vet nog bara Wenger.
Vi slår ärkerivalerna med 3-0 och nu blickar vi rejält mot toppen.

Arsenal - Tottenham 3-0 (Van Persie 2, Fabregas)

Domare: Mark Clattenburg

Publik: 60 103

Almunia (8), Clichy (7), Gallas (9), Vermaelen (9), Sagna (8), Diaby (7), Fabregas (8), Song (9), Bendtner (7) (Eduardo 37 (7)), Van Persie (10) (Ramsey 86), Arsjavin (7) (Eboue 78)