Medlemmar: 6338 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kroenke handlar fler aktier.

Kroenke står på gränsen

tor 5 nov 2009 kl 11:34

Stan Kroenke står nu exakt på den närmast mytiska 29,9%-gränsen.

I tisdags köpte Silent Stan upp ett antal aktier vilket tog honom till 29,6%, och i dag har han köpt ytterligare 0,3% och står således precis på den gräns som om han ökar sitt innehav ytterligare innebär att han måste bjuda på hela klubben. Ett i sammanhanget intressant faktum är att 100 av de aktier han har köpt i den senaste vändan köptes från Arsenals styrelseordförande Peter Hill-Wood.

Att Kroenke har för avsikt att lägga ett bud på klubben torde stå utom allt tvivel, frågan är väl bara om det sker nu eller senare. Ett bud innebär inte att övriga aktieägare är tvingade att sälja, men med ett pris på runt £8 500 per aktie så skulle nog en och annan vara intresserad av att göra sig en hacka.