Medlemmar: 7545 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Rosicky ta plats i startelvan mot Alkmaar?

Se till att säkra avancemang!

ons 4 nov 2009 kl 15:11

Det är dags för returmöte med AZ Alkmaar, och tre poäng säkrar avancemang för Arsenal.

Det förra mötet mellan lagen var en stentrist historia. Tempot var lågt, Arsenal blev blåsta på en straff och så kvitterade hemmalaget med matchens sista spark och tre poäng blev till en. Den här gången bör det kunna bli avsevärt bättre, dels spelar vi på hemmaplan och dessutom har jag svårt att se Arsenal vara lika otaggade som senast.

Sedan den sköna derbyvinsten i lördags har två spelare försvunnit och en tillkommit. Tomas Rosicky är tillbaka och lär starta på bänken medan Gael Clichy och Niclas Bendtner har försvunnit med stressfraktur respektive ljumskskada och båda kan bli borta ganska länge.

Jag tror att Wenger kör bästa möjliga lag för att säkra tre pinnar och avancemang från gruppspelet. Det bör ge det här laget:

Almunia
Sagna-Gallas-Vermaelen-Gibbs
Song
Fabregas-Diaby
Eduardo-van Persie-Arsjavin

Jag misstänker att Nasri inte bedöms som redo för nittio minuter ännu, men om han gör det så ser jag gärna honom i stället för Diaby som inte imponerar på mig. Jag tycker inte att han är urusel på något sätt, men det händer helt enkelt för lite framåt och slås bort lite för många bollar. Där skulle Nasri kunna bidra mer, tror jag.

Oavsett detta så ska det här under normala omständigheter sluta med en komfortabel seger för våra kanonjärer. Se till att trampa plattan i mattan från start, spotta in ett par bollar innan halvtid och gå sedan på cruise control resten av matchen och spara energi så blir det här bra.