Medlemmar: 7596 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Denilson gjorde comeback - och blev målskytt.

Denilson dräpte dramatiken

tis 24 nov 2009 kl 23:17

Efter nio veckors skadefrånvaro gjorde Denilson comeback, och blev på kuppen målskytt med ett kanonskott.

I min uppsnacksartikel inför matchen ville jag se full fart och avgjord match i halvtid, och jag fick i stort sett vad jag bad om. Arsenal dominerade som väntat totalt och att det dröjde så länge som till tilläggstid i den första halvleken innan det stod 2-0 får tillskrivas en kombination av oflyt och oskärpa.

Nå, låt oss backa en bit. Arsenal satte som sagt högsta fart framåt och redan efter någon minut kom det första farliga läget för våra kanonjärer. Efter tio minuter hade vi haft tre kanonlägen, och efter 15 minuter utspelades en smått komisk situation i bortalagets straffområde. Fabregas lyfte in en hörna, och via Alex Song hamnade bollen hos Arsjavin som avlossade ett skott som via målvakten gick till Carlos Vela som i sin tur dundrade bollen i stolpen. Näste man att skjuta var William Gallas, men där var målvakten i vägen och returen gick till Thomas Vermaelen som avlossade en vänsterkanon som var på väg in i mål men träffade Arsjavin i huvudet. Den lille ryssen hade inte en chans att hinna undan, och bollen styrdes över målet.

Arsenal fortsatte att mala på och skapa chanser, men det var också nära 0-1 när Mbokani i den 21:a minuten fick iväg ett skott som träffade ribban bakom Almunia. Kort därefter skallade Gallas och Arsjavin ihop vid en hörna och ett tag spelade Arsenal med nio man, men Liege klarade inte av att utnyttja detta i någon större utsträckning - och just när Gallas hade återkommit i spel så lyfte Vermaelen en lång boll mot Nasri, som tack vare en mindre lyckad insats av en Liege-back fick fritt fram mot Sinan Bolat i bortamålet. En lätt lyftning senare stod det 1-0.

Arsenal fortsatte att rada upp anfallen, men i den 39:e minuten borde Liege ha fått en straff. Gallas och en bortaspelare jagade efter bollen i Arsenals straffområde och Gallas springer mer eller mindre rätt över Liege-spelaren. Kanske tyckte domaren att det var ett väl teatraliskt fall eller så vågade han helt enkelt inte blåsa, men straff borde det ha varit.

Precis innan halvtid kom så 2-0, och det var den comebackande Denilson som slog till. Han fick bollen i ett helt oattackerat läge ca 30 meter från mål och ett skott senare stod nätet som en strut och matchen var i praktiken död.

I den andra halvleken hände egentligen inte särskilt mycket, förutom ett rött kort på en Liege-spelare när han markerade en skallning mot Fabregas - och tyvärr drog Kieran GIbbs på sig en skada i form av vad som rapporteras vara ett brutet mellanfotsben och tre månaders frånvaro. Det vore verkligen olyckligt om det vore så, men är det någon position vi har täckning är det väl vänsterbacken. I matchen mot Chelsea på söndag blir det således Armand Traore eller Mikael Silvestre som får spela där.

Tre poäng blev det i alla fall och gruppsegern är säkrad och avslutningsmatchen mot Olympiakos blir därmed för vår del betydelselös - så nu är det bara att slänga in så många reserver och knattar som finns anmälda i CL-truppen.

Arsenal-St Liege 2-0 (2-0)
Domare:
Konrad Plautz, Österrike
1-0 (35) Samir Nasri
2-0 (45) Denilson

Almunia 6
Eboue 7, Gallas 7(Silvestre 45/5), Vermaelen 7, Gibbs 7
Song 6, Denilson 7 (Rosicky 66/6)
Fabregas 6
Nasri 7 (Walcott 60/5), Vela 6, Arsjavin 6

Övriga: Mannone, Sagna, Traore, Eduardo