Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Denilson är en av spelarna som är redo för spel igen efter skada.

Ljusning på skadefronten

tor 19 nov 2009 kl 16:29

Arsenal meddelade på torsdageftermiddagen att hela fyra spelare återvänder efter skadefrånvaro.

Mitt i all bedrövelse kring skadorna i samband med landskamperna kom det alltså ett positivt besked i dag. Denilson, Carlos Vela, Armand Traore och Lukasz Fabianski är nu åter en del av A-truppen efter att ha varit skadade. I fallet Denilson så meddelar Arsene Wenger att han kommer att vara med i truppen till matchen mot Sunderland, och personligen blir jag inte förvånad om han spelar från start för Wenger brukar generellt sett inte vara mycket för att ge spelarna mjukstarter utan är de redo för spel anses de vara redo för att spela från start.

Det lämnas även positiva besked angående Kieran Gibbs, som först misstänktes ha en fraktur på ett mellanfotsben. Han missar matchen mot Sunderland, men kan mycket väl komma att vara aktuell för spel redan på tisdag mot Standard Liege då det visade sig att det bara var lite blåmärken och en lättare blödning i foten.

Även Theo Walcott och Jack Wilshere sägs vara nära en återkomst liksom Abou Diaby, där den sistnämnde dock inte ens från början hade någon dystrare prognos utan där handlade det om en mindre bristning. Diaby kan eventuellt vara tillbaka till matchen mot Chelsea om lite mer än en vecka.

Wenger meddelar också att förutom Andrej Arsjavin som ännu inte har hunnit tillbaka till London så ser det lovande ut, det verkar (peppar, peppar, ta i trä osv) som om alla överlevde onsdagens matcher.