Medlemmar: 7596 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal vann i Belgien när Vermaelen gjorde mål. Ny seger när Standard Liege kommer till London?

Dags att säkra avancemang

mån 23 nov 2009 kl 15:35

Lördagsmatchen mot Sunderland blev ingen rolig historia, så vi får hoppas på uppryckning mot Standard Liege.

Senast vi förlorade i ligan innan i lördags var även det i en bortamatch efter ett landslagsuppehåll och med ett möte mot Standard Liege på tisdagen veckan efter. Den gången hamnade vi som ni kanske minns i underläge med 2-0 redan efter fem minuter men vände tack vare mål av Bendtner, Vermaelen och Eduardo till seger med 3-2 vilket blev starten på en mycket bra period så vi får hoppas att historien upprepar sig. Den här gången har vi också chansen att säkra avancemang till åttondelsfinalen och det räcker med en poäng för att vi ska göra det, men för att säkra gruppseger krävs tre poäng alternativt att Olympiakos inte tar mer än en  poäng om vi kryssar. Ja, vi kan förresten säkra avancemang även vid förlust, detta gör vi om Olympiakos samtidigt förlorar sin match som spelas mot Alkmaar på bortaplan.

På skadefronten ser det enligt Arsene Wengers uttalande på måndagens presskonferens inför matchen ut som tidigare med undantag för Kieran Gibbs som är åter efter smällen han fick på foten när han spelade med U21-landslaget förra veckan. I övrigt meddelas att Abou Diaby har slagit den vadskada han drog på sig innan uppehållet och blir borta i tre veckor till. Lukasz Fabianski kommer att spela med reserverna på onsdag, vilket alltså betyder att Mannone fortsätter att sitta som backup för Almunia.

Inför den här matchen är det många som vill att vi ska vila så många spelare som möjligt inför matchen mot Chelsea på söndag, men jag är inte säker på att det nödvändigtvis är en så bra idé att vila för många. I matchen mot Chelsea vill jag tex se Denilson och Song ihop bakom Cesc på mitten, och i så fall måste de tre få spela ihop mot Liege i åtminstone en timme. Däremot kan jag mycket väl tänka mig att vila såväl Sagna som Gallas som Vermaelen, för där kan vi sätta in Eboue-Silvestre-Senderos utan att tappa alltför mycket då Liege knappast kommer att anfalla ihjäl sig. Framåt vill jag se Rosicky-Eduardo-Arsjavin, men gärna med ett tidigt byte på Arsjavin mot Nasri.

Med andra ord vill jag se detta lag:

Almunia
Eboue, Senderos, Silvestre, Gibbs
Song, Denilson Cesc
Rosicky, Eduardo, Arsjavin

Det är ett lag som utan tvekan ska kunna slå Liege. Som vanligt vill jag se högsta växeln ilagd så fort som möjligt och att matchen ska vara avgjord till vår fördel i halvtid. Det vore trevligt om vi kunde gå på cruise control i andra halvlek, säkra avancemanget och sedan skicka Carling Cup-laget till Aten i den sista gruppspelsmatchen.

Avspark 20.45 som vanligt, matchen visas på Viasat Motor samt förstås på allehanda krogar runt om i landet så glöm inte att kolla på Forumet ifall det arrangeras en träff i närheten av där du bor!