Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tycker Walcott ska fokusera på Arsenal innan han tänker på landslaget.

"Arsenal går före landslaget"

tor 26 nov 2009 kl 07:52

Arsene Wenger uttalade sig i veckan om att spelarna måste fokusera på Arsenal före landslaget, och Theo Walcott håller med.

Skador har så här långt förstört i stort sett hela Walcotts säsong. Innan inhoppet mot Sunderland i lördags hade han spelat totalt 73 minuter, och i engelsk media fokuseras det mer på om det kan sabba hans chanser att spela för England i VM kommande sommar än det som verkligen är viktigt: kan han prestera bra för Arsenal? Wenger tröttnade på spekulationerna och på presskonferensen inför Liege-matchen sade han att spelarna måste fokusera först och främst på Arsenal innan de kan tänka på landslaget, och han har även haft ett personligt samtal med Theo Walcott om saken och nu har även Walcott själv yttrat sig i ämnet:
"Jag vill ta tillbaka en plats i startelvan i Arsenal och förhoppningsvis kunna hjälpa oss att nå en så bra placering som möjligt i Premier League. Det är det bästa sättet, vill du spela för ditt land så får du chansen om du gör en bra säsong. Det bästa är att ta en match i taget och inte titta för långt framåt."

Floskelgeneratorn har alltså gått på högvarv, men sedan verkar det som om Walcott börjar tänka lite själv också:
"Du kan spela jättebra under säsongen men sedan bli skadad i slutet av den och missa mästerskapet, så jag tänker bara koncentrera mig på varje match och se hur långt det räcker. Knäet känns bra, jag har inte känt av det alls. Det har varit väldigt frustrerande med alla skador den här säsongen, men förhoppningsvis är det förbi nu så att jag kan koncentrera mig på att spela för Arsenal."

Wenger har genom åren flera gånger sagt att hans slutgiltiga mål med Walcott är att han ska bli en central anfallare, och Walcott är nu ivrig att få visa vad han går för när både van Persie och Bendtner är skadade:
"Robins skada var verkligen olycklig för han har gjort ett fantastiskt jobb för oss, men vi har anfallare som kan ta hans plats och jag är en av flera som kan göra det. Jag skulle gärna spela på topp, det var min position i Southampton men jag spelar var som helst för Arsenal. Allt jag vill göra nu är att bygga upp mig och komma i form och förhoppningsvis få spela från start igen inom kort. Alla vill alltid spela varje match men jag har den bästa managern man kan ha bakom mig och han kommer att se till att jag vilar när det behövs."

Källa: The Guardian