Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Gallas till spel mot sin förra klubb?

Arsenal måste spela på topp

lör 28 nov 2009 kl 14:44

För att slå Chelsea i morgondagens drabbning gäller det att alla spelare spelar sin bästa fotboll. Kan de det?

Söndag klockan 17 sparkas matchen som kommer att definiera resten av säsongen igång. På pappret är det naturligtvis inte så, det finns gott om tid att ta igen förlorade poäng. I praktiken så vill jag påstå att tåget går nu. Det gör det dessutom i den svåraste skadeperioden hittills.

Gallas är tveksam även om jag tror att han står på plan när det väl gäller. Wenger chansade i mitt tycke i tisdags, men Gallas är en kämpe som står upp när det blåser. Mest kännbara är skadorna på Gibbs och Van Persie, som kan innebära ett klart försvagat försvar och anfall.

Gibbs är ersättare för redan skadade Clichy. Alternativen är nu Traoré och Silvestre. Silvestre är en säkerhetsrisk och frågan är om Wenger inser detta. Van Persies naturliga ersättare är Eduardo som visat att han är en måltjuv om än inte en komplett anfallare såsom Van Persie. Det kan dock räcka anfallsmässigt med tanke på att vi spritt ut målgörandet i hela laget hittills.

Chelsea ser svårstoppade ut så här långt. Anelka och Drogba är tuffa motståndare och de har en skadefri trupp så när som på Bosingwa. Arsenal står inför sitt tuffaste test och vi vill alla ha ett positivt svar på detta test. Vi vill se seger imorgon och visa att det här laget har mognat till titelutmanare. Hoppet är ju det sista som överger en, det är därför vi stannar kvar i detta fool´s game.