Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wilshere får chansen mot Man City i Ligacupen.

Kan kidsen vända trenden i cupen?

ons 2 dec 2009 kl 09:49

Ligacupkvartsfinal mot Manchester City. Och i vanlig Carling Cup-anda ställer Wenger upp med ett lag med en snittålder som inte är allt för hög.

Arsene Wenger kommer att fortsätta förlita sig på de yngre spelarna i morgondagens stormöte i ligacupen. Även fast Le Boss kanske inte har alltid har mönstrat med de yngsta spelarna i laget i cupen så är dagens skadeläge för allvarligt för att riskera eventuella skador på ordinarie spelare med lördagens möte mot Stoke i åtanke.
- Det kommer vara ett lag som har chans att vinna, säger Wenger till Arsenal TV online, och fortsätter.
- Men jag vill såklart ge en rättvis chans för de som har väntat på den här matchen.
- Jag tror att vi har en bra mix av unga och mer rutinerade spelare, men vi kommer såklart att ställa upp med unga spelare. Till exempel kommer ni att få se spelare som Craig Eastmond och Jack Wilshere, säger Wenger.

Chanserna att det unga Arsenal ska slå City är långt ifrån omöjliga. De senaste sju matcherna i ligan har alla slutat lika för Eastlands-laget. Senaste matchen slutade 1-1 mot Hull City, så Mark Hughes mannar ser ut att ha en bit kvar till att hitta formen. Men å andra sidan är det en något mer rutinerad sida som Hughes har att ställa upp med. Men segern mot Liverpool i åttondelen visade på att Eastmond och grabbarna har mycket att ge. Och statistiken talar klart för Arsenal med fem segrar av fem möjliga mot City i ligacupen.

Truppen Wenger ställer upp med kommer troligen se ut som den han ställde upp med mot Liverpool, dock med några förändringar. Förutom Eastmond och Wilshere kommer nog bland annat reservlagskaptenen Kyle Bartley, Sanchez Watt och Aaron Ramsey att finnas med. Rutinen i laget som Wenger talar om kommer nog vara i form av Mikael Silvestre och Phillipe Senderos.

Ungdomarna kommer gå för fullt för seger och vi kan ju hoppas att statistiken för en gångs skull stämmer och att det blir en sjätte seger i rad i ligacupspelen.