Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Walcott lär få speltid mot Olympiakos.

Walcott och kidsen mot Olympiakos

tis 8 dec 2009 kl 15:46

Champions Leagues gruppspel är för Arsenals del i praktiken över. Gruppsegern är säkrad så då blir det kidsen som spelar.

Det blir ett minst sagt orutinerat lag som Arsene Wenger tar med sig ner till Pireus och bortamötet med Olympiakos. Det faktum att vi redan har vunnit gruppen gör ju att matchen saknar betydelse för oss rent placeringsmässigt, så vad kan väl då passa bättre än att ge de yngre spelarna lite erfarenhet?

Det är dock inte enbart yngre spelare. Jag noterar en mycket intressant detalj i truppen: Alex Song är med. Jag kan bara tolka det på ett sätt och det är att han kommer att spela mittback för att kunna ta den positionen på söndag mot Liverpool om inte Gallas kan vara med, samt att Senderos knappast kommer att vara kvar i laget efter januari. Det enda skälet till att inte spela honom (för han är såvitt jag vet inte skadad) här är att han inte ska bli cup-tied. Det lär alltså bli Song-Silvestre som mittbackar, och Fabianski i målet.

Hur laget kommer att se ut i övrigt känns snudd på omöjligt att gissa. Jack Wilshere spelar från start - men på vilken position? Får Walcott spela från start för att sedan kliva av eller blir det ett inhopp mot slutet? Ramsey tar en mittfältsplats, men var får Jay-Emmanuel Thomas spela? Vänsterback, innermittfältare, ytter eller anfallare? Han kan spela på alla dessa positioner.

Ja, ni ser. Man blir mest bara förvirrad av att sitta och försöka gissa. Truppen består av dessa 18 spelare:

Carlos Vela
Theo Walcott
Aaron Ramsey
Alex Song
Mikael Silvestre
Jack Wilshere
Lukasz Fabianski (GK)
Vito Mannone (GK)
Fran Merida
Kyle Bartley
Francis Coquelin
Thomas Cruise
Craig Eastmond
Jay Emmanuel-Thomas
Kerrea Gilbert
Luke Ayling
Mark Randall
Gilles Sunu

Wenger själv säger inför matchen att det blir ett lag liknande det mot Man City i Carling Cup, då detta både är en chans att få värdefull erfarenhet och ett tillfälle att visa att de kan bättre än de presterade senast.

Matchen visas på Viasat Motor, avspark onsdag kväll 20.45. Passa även på att gå in på forumet och kolla om det anordnas någon träff i närheten av där du bor!