Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Förhoppningsvis kan Cesc lira mot Villa.

Sexpoängsmatch på The Emirates

lör 26 dec 2009 kl 20:34

Ett formstarkt Aston Villa besöker oss under söndagen och nu är det bara seger som räknas.  

Nu är säsongen inne på de mytomspunna julmatcherna och enligt statistiken så måste man samla mycket poäng i det täta matchandet kring jul och nyår för att kunna sluta på en topplacering. Statistik har en förmåga att hålla i sig så därför gäller det att även Arsenals form ska hålla i sig de kommande veckorna.

Vi spelade 3 matcher på en vecka och på dessa fick vi ihop 7 poäng vilket får ses som ok även om poängtappet mot Burnley kändes onödigt. Nu när även Chelsea och Man U tappar poäng här och där har vi goda chanser att minska avståndet till förstaplatsen i tabellen.

Som vanligt har Le Boss en hel del skador att ta hänsyn till när han väljer en startelva. Rosicky, Bendtner, Clichy, Gibbs, Djourou, van Persie har alla en mer eller mindre lång väg tillbaka medans vår kapten är 50/50 för spel. Givetvis är det viktigt för Arsenal att ha Fabregas på plan. Han tillför trots allt en extra dimension i spelet när han är med även om jag tror vi har goda chanser att vinna matchen även utan honom. Song (och Eboue) gör sin sista match innan han sticker iväg för spel i det Afrikanska mästerskapet. Nu får vi helt enkelt hålla tummarna att Kamerun åker ur tidigt och att Elfenbenskusten (Drogba, Kalou och Toure) spelar länge.

Positivt inför morondagen är att Traore åter är klar för spel och förhoppningsvis är han tillbaka på vänsterbacken efter två matchers frånvaro. Silvestre är ju en mindre bra ytterback i mina ögon. Frågan är också om Theo Walcott åter får starta efter ett par riktigt dåliga insatser. Jag tippar att Wenger vill spela Walcott i form och ger honom fler chanser.

Utan att ha läst på Villas skador och avstängningar så ser jag dem som ett lag som kan hota på flera sätt. De har speed i Young och Agbonlahor och tyngd i spelare som Carew och Heskey. De har också väldigt bra mittfältare i Milner, Reo Coker och Petrov m.fl. I backlinjen har Henrys gamla rundningsmärke Richard Dunne fått en nytändning och bakom sig har han Friedel som ofta är stabil. Frågan är om Villa haft ett sådant bra och komplett lag sedan jag började följa Premier League i mitten på 90-talet.

En tippad startelva i morgon är: Almunia, Traore, Vermaelen, Gallas, Sagna, Denilson, Song, Fabregas, Walcott, Arshavin, Nasri