Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Fabregas dominerade mot Aston Villa.

Cesc i centrum - sänkte Villa

sön 27 dec 2009 kl 17:51

Cesc Fabregas var dagens stora man på Emiraten med två mål efter ett tidigigt inhopp i 3-0-segern över Aston Villa.

Inför matchen snackades det om att Fabregas inte var helt kurerad från sin skada och inledde på bänken. Under den första halvleken var avsaknaden av Cesc stor. I den andra halvleken visade Cesc sin storhet som inhoppare med två mål som sänkte Aston Villa. Efter matchen var den stora snackisen hur allvarlig Cesc nya skada är.
Den första halvleken inleddes dock mycket piggt trots Fabregas frånvaro, med bland annat en mycket fin vändning av Eduardo mitt i straffområdet efter framspelning av Diaby. Kroatens avslut var dock inte bara mitt på mål utan också löst, ett läge en anfallare i form sätter alla dagar i veckan.

Desto längre halvleken flöt på desto mindre produktivt blev Arsenals spel, tempolöst och initiativfattigt. Villas spel var dock knappast bättre utan gästerna hotade främst vid inlägg och fasta situationer.
Att en förändring behövdes till andra halvlek var tämligen klart, och redan ett par minuter in på andra halvlek, började Fabregas värma upp något som blev en injektion redan innan bytet hade kommit. Arsenal hade höjt ambitionsnivån och satte nu högre tempo och i den 57 minuten byttes Denilson ut till förmån för Fabregas.

Direkt satte Cesc sin prägel på matchen och visade vad som behövdes, han tog en frispark från långt håll och istället för att lägga upp den för nick gick mittfältaren på kraft. Signalen var tydligen, nu är det dags att göra mål.
En ny frispark, denna gång från optimalt frisparksavstånd, i den 65:e minuten tog åter Fabregas hand om. Denna gång valde spanjoren känsla, och lyckades. En elegant skruvad boll över muren och in i första krysset. 1-0 var ett faktum.
Vid detta laget blev det uppenbart att gästerna från Birmingham började tröttna, de skapade ett par smålägen utan att bli direkt farliga. Arsenals försvar, med Vermaelen i spetsen spelade stabilt och tillät inte mycket. Känslan var dock att vi behövde göra ett andra mål för att vara riktigt säkra, men det skulle komma.

I den 81:a minuten snodde Armand Traore bollen och slog en mycket fin, lång svepande boll mot en kontrande Theo Walcott. Under tiden bollen slogs och Walcott elegant tog ner bollen inledde Cesc en imponerande löpning. Walcott spelade snabbt fram till den framfrusande lagkaptenen som enkelt avslutade sin 60-meters löpning med att smeka bollen förbi Brad Friedel i villa-målet. Ett imponerande snyggt och effektivt anfall och mål från Arsenal.

I samband med målet, tycktes dock Cesc göra illa sig och ett par haltande steg, Spanjoren sprang dock som vanligt ett par minuter senare bara för att sedan snabbt plockas av till förmån för Aaron Ramsey. Hur allvarlig Cescs skada är vet man inte än, det handlar dock om samma knäskada som tidigare.
Tio minuter efter det andra målet tog Abou Diaby upp bollen mitt på motståndarnas planhalva dribblade sig förbi ett par man innan han enkelt och snyggt placerade in bollen bakom amerikanen i gästernas mål. Diabys avslut var smart, något gömt bakom en täckande Villaförsvare.

En bra andra halvlek av Arsenal idag och ett imponerande resultat mot ett Aston Villa som tidigare denna säsong slagit lag som Manchester United, Liverpool och Chelsea. Bäst i Arsenal idag var självklart Fabregas, men även Song, Diaby och Vermaelen hade framträdande roller.

Arsenal - Aston Villa 3-0
(Fabreas 65, Fabregas 81, Diaby 91)
Domare: P. Dowd
Publik: 60 056

Almunia (7)
Sagna (6), Vermaelen (7), Gallas (7), Traore (7)
Song (7), Diaby (8), Denilson (5)
Nasri (7), Arsjavin (6), Eduardo (5)

Avbytare: Fabregas 9 (Denilson 57), Walcott 6 (Eduardo 64), Ramsey 6 (Fabregas 84)

Ej använda avbytare: Fabianski, Eboue, Silvestre, Vela

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)