Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Rosicky är redo för spel igen.

Decenniets sista match

ons 30 dec 2009 kl 09:09

Portsmouth tar emot oss i decenniets sista match för vår del. Två spelare har försvunnit sedan sist, medan en återvänder.

Matchen mot Aston Villa gav som bekant tre poäng och två skador på Cesc Fabregas och Denilson. En spelare ser dock ut att återvända, och det är Tomas Rosicky men det troliga är väl att det blir bänken för honom.

Pompey ligger sist i tabellen, men låt inte detta lura er. På hemmaplan har de spelat ganska bra och i sin senaste hemmamatch spöade de Liverpool med 2-0 så tro inte att det bara är att åka ner och hämta de tre poängen - framför allt inte med tanke på alla spelare vi har skadade.

Förra säsongen slutade motsvarande möte med en ganska bekväm 3-0-seger för Arsenal, men det var en match som inte gällde någonting då vare sig Arsenal eller Pompey hade något att riskera. Den här gången är det annorlunda, Pompey spelar för överlevnad i Premier League medan vi förstås spelar för ligaseger så nu finns det mycket mer att spela för för båda lagen.

Hur som helst är förstås detta ändå en match som Arsenal ska vinna, trots skadorna ska vi vara det bättre laget. Jag tror att det blir i stort sett samma lag som startade mot Villa som startar i den här matchen, med undantaget att jag tror att Ramsey får chansen på Denilsons plats.
Det skulle ge det här laget:

Almunia
Sagna, Gallas, Vermaelen, Traore
Song, Diaby, Ramsey
Nasri, Arsjavin, Eduardo

En annan variant vore att spela Nasri på mitten och sätta in Walcott i anfallet, men jag hoppas att Wenger väljer att starta med Theo på bänken ett tag till så att han kan komma in mot lite tröttare motståndare och bli lite mer effektiv och få bygga upp självförtroendet. Hans inhopp mot Villa lovade gott, vi får hoppas att han är på väg mot formen.

Låt oss nu hoppas på en god avslutning på 2009 - dvs tre poäng för Arsenal - så att vi kan gå in i 2010 med siktet ställt på ligatoppen.