Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får vi se en premiärrepris när Everton kommer till norra London?

Tre poäng om vädret tillåter match

fre 8 jan 2010 kl 15:50

Hemmamatch mot Everton väntar. Om nu inte vädret ställer till det igen ...  

Alla satt vi nog hemma i onsdags och var besvikna över att matchen mot Bolton ställdes in. Anledningarna till besvikelsen kan vara många, givetvis gillar vi att se Arsenal spela fotboll men framför allt så tror jag att många med mig var rätt säkra på att laget skulle spela hem tre ganska enkla poäng mot ett tränarlöst Bolton. Om man vill tänka negativa tankar så kan det ju vara så att när vi nu får spela matchen så har Bolton nyss fått en ny tränare och alla spelare har höjt sig ett par snäpp för att visa att de duger. Men men...vi ska kunna slå Bolton hemma vilken form de än är i så det ska inte behöva spela någon roll.

Nu fick killarna istället ett par extra dagars vila vilket säkert var ganska skönt i kylan. Självförtroendet bör vara på topp efter förra helgens vändning i FA-cupmötet med West Ham och det talas även om att vissa skadade spelare är på väg tillbaka.

Vårt senaste möte med Everton minns vi med glädje. Det var i premiären som vi möttes på Goodison Park och matchen slutade underbara 1-6. Ett resultat som vi gärna ser igen i morgon. Men då med en 6:a för hemmalaget givetvis.

Det är dock bekräftat att vi återigen måste ställa upp utan vår kapten Cesc som fortfarande är skadad. Det är också klart att Song missar matchen då han har åkt till Afrikanska mästerskapen med sitt Kamerun. Song plats lär tas av Denilson som ska vara i spelbart skick igen. Det är ganska troligt att Diaby och Ramsey kompletterar på mitten. Men när även Nasri och Rosicky är hela så har Wenger helt plötsligt angenäma problem att formera sitt mittfält. Rosicky har dock inte fått speciellt mycket förtroende centralt så det är knappast troligt men eventuellt kan Nasri spela i "Cescrollen".

Glädjande kan vi konstatera att vår älskade ryss Arsjavin åter är klar för spel. Det talar för att han går rätt in i startelvan. Eduardo lär också ha stärkt sina aktier efter sitt mål mot West Ham. I försvarslinjen kan man väl nästan lova att det blir Sagna, Vermaelen, Gallas och Traore som spelar.

Bland de spelare som dras med långtidsskador så är det Bendtner som ger bäst signaler. Eventuellt kan han vara i spel om två veckor enligt Wenger. Detta leder oss då in på frågan om Wenger tänker förstärka med en ny forward i januarifönstret. Om Bendtner inte hade hade klarat fys-testet talades det ju om Carlton Cole men nu är nog den chansen mindre.

Everton har förstärkt med Landon Donovan från den fantastiska amerikanska ligan. Han kommer dock från en månads semester så Moyes är tydligen orolig för matchformen.

Avslutningsvis bjuder jag på ett något tråkigt tips på slutresultat 2-1.