Medlemmar: 7228 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lite speltid - är Senderos på väg bort från Arsenal?

Ny transferuppdatering på Arsenal.se

ons 13 jan 2010 kl 17:36

Vilka spelare har redan kontrakterats? Vilka spelare är på väg in? Vilka spelare är på väg att lämna? Vilka ryktas det om? Frågor som ni kommer att få svar på i denna nyhet!

Vår egen Patrik Holmsten kom för ett par dagar sedan med en transferuppdatering och jag tänkte ta tillfället i akt att uppdatera er ännu en gång. Detta med tanke på hur ofantligt fort dagarna under detta transferfönster går.

Spelare som kontrakterats av Arsenal under detta transferfönster:

Wellington Silva - Det var inte många som blev överraskade när vi fick reda på att Wenger köpt ännu en talang som förväntas bli nästa superstjärna. Wellington Silva spelar för sitt Fluminese i Brasilien och spås en väldigt ljus framtid. Han har blivit jagad av lag som Real Madrid, Manchester United och Chelsea, men det är alltså Arsenal som lagt vantarna på talangen. Silva har även provspelat för Arsenals ungdomslag och imponerade stort när han förra året satte hela fyra mål mot Norwich. Han har köpts loss för £3,5 miljoner, men kommer inte kunna ansluta till laget förrän januari 2011. Här kan ni se Silva in action.

Källa: Daily Mail / Young Guns

Sol Campbell - Trots att det inte har blivit officiellt på Arsenal.com så har Campbell själv bekräftat att han skrivit på ett kontrakt. Hans förra sejour i Arsenal började riktigt bra och han var en av de bästa mittbackar Arsenal haft under det förra decenniet. Tyvärr började det gå utför mot slutet och Campbell lämnade Arsenal för Portsmouth år 2006. Campbell ska ha skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren.

Källa: Sky Sports

Spelare som uppges vara extremt nära ett kontrakt med Arsenal:

Samuel Galindo - Galindo är ännu en supertalang som Wenger dragit till sig. Affären uppges redan vara klar, men för att vara på den säkra sidan så placerar jag honom under "spelare som uppges vara extremt nära". Galindo är 17 år och spelar för Real America i sitt hemland i Bolivia. Han är för närvarande lagkapten för Bolivias
U21-lag och har även blivit uppkallad till seniorlaget. Galindo är en offensiv mittfältare och ni kan se honom in action här.

Källa: Mirror Football

Zezinho - Efter att ha signat Silva så uppges den andra brasilianaren vara på gång. Zezinho har redan poserat med en Arsenal-tröja och han skall enligt flera medier vara på väg att skriva på ett kontrakt erbjudet av Arsenal. Just nu spelar Zezinho för Juventude i brasilianska andradivisionen. Han är en offensiv ytter och kan ses göra mål i bl.a detta klipp.

Källa: Young Guns / Extra Footie

Spelare som det ryktas om:

Carlton Cole - Det har ryktats fram och tillbaka om Carlton Cole och en flytt till Arsenal för £9 miljoner, men precis som Holmsten kunde rapportera förra gången så har Wenger sagt att han ej tänker värva en spelare som är skadad för tillfället (Cole är skadad för tillfället).

Källa: Mirror Football

Edin Dzeko - Dzeko har dragit till sig uppmärksamhet från de flesta toppklubbar. Allt från Milan och Chelsea till Arsenal. Som sagt så har även Arsenal varit väldigt intresserade av Dzeko om man får tro media. Wenger har medgett att han är intresserad, men att priset är alldeles för högt.

Källa: Arsenal.com

Marouane Chamakh - Chamakh är en spelare som det ryktats både fram och tillbaka om. Han var väldigt nära en övergång redan i sommar och Arsenal är enligt media fortfarande väldigt intresserade av att köpa Chamakh. Chamakh har t.o.m angett att Arsenal satt press på honom. Nu uppges han istället vara väldigt nära Liverpool. Dessutom finns det ett antal toppklubbar runt om i Europa som är intresserade av honom. Vi får helt enkelt vänta och se.

Källa: Sky Sports

Mauro Zarate - Zarate är ett namn som dök upp från ingenstans. Hans agent gick hej vilt ut i media och påstod att Arsenal förberedde ett bud på €35 - €40 miljoner. Många skrattade åt ryktet och det gjorde man rätt i. Idag så har Lazios klubbdirektör gått ut och sagt att det handlat om tomma rykten.

Källa: Sky Sports

Adam Matthews - Vi har redan köpt en spelare från Cardiff och nu ryktas det om att vi ännu en gång är med i jakten på en ny supertalang. Adam Matthews är en ytterback som är 18 år och spås en ljus framtid. Den här säsongen har han spelat 14 matcher från start och hoppat in i 3. Nu tycks både United och Arsenal vara väldigt intresserad av ynglingen.

Källa: Sky Sports

Lucina Traore - Traore är 19 år och spelar i dagsläget för CFR Cluj. Han har beskrivit som den nye Adebayor och det är många som pratar gott om ynlingen. Wenger ska tydligen vara intresserad av honom och han har på sistone förknippats med Arsenal väldigt mycket. Det återstå att se om Wenger väljer att chansa eller ej.

Källa: Sky Sports

Det finns naturligtvis enormt många fler som Arsenal blivit förknippade med, men det här var bara ett urval av de spelare som vi förknippats med ganska mycket på sistone.

Spelare som kan vara på väg att lämna:

Philippe Senderos - Senderos har hamnat i Wengers frysbox och saker och ting lär inte bli bättre i och med att Campbell gör comeback i klubben. Senderos har själv gått ut i media och sagt att han vill lämna Arsenal. Något som han kan komma att göra i januari månad.

Källa: Soccernet

Fran Merida - Det är fortfarande osäkert om Merida kommer skriva på ett nytt kontrakt eller ej. Meridas kontrakt går ut i sommar och han har ännu inte skrivit på det kontrakt som ligger framme för honom. Samtidigt har det ryktats om att han redan är på väg bort nu i vinter. Atletico Madrid vill mer än gärna se honom i Spanien och jag är säker på att vi inte sett det sista av det här ryktet.

Källa: Sky Sports

Om ni har frågor, funderingar eller allmänt vill kommentera detta så kan ni ta och lägga en kommentar på min blogg som finns uppe på arsenal.se. Klicka in er här och kommentera under det senaste inlägget!