Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Adebayor vet inte vad han klär på sig.

Adebayor talar ut om tröjskandalen

tor 14 jan 2010 kl 17:56

Varför Adebayor hade på sig en Arsenal-piké under intverjun med SkySports är något som de flesta Arsenalsupportrar har frågat sig. Här får ni svaret.

Adebayor medverkade för några dagar sen i en intervju angående terroristattacken mot Togos lagbuss i Angola i förra veckan, en attack som krävde tre dödsoffer. Bland annat Togos assisterande tränare och presschef omkom i attacken. Men det som media lade fokus på var inte vad han sa - utan vad han hade på sig.
Adebayor hade nämligen på sig förra säsongens Arsenalpiké. Något som fått många Arsenalsupportrar att höja på ögonbrynen och fråga sig, vad håller han på med? Vill han tillbaka? Är det fejk? - nu talar togolesen ut om vad som egentligen hände.
- Jag upptäckte först i morse att jag hade haft på mig en Arsenaltröja igår, sa han.

- Det som hände vid gränsen till Angola var att vi lämnade allt vårat bagage i bussen och sprang iväg. Så jag hade inget att ha på mig och den första personen jag frågade gav mig den tröjan.
- Jag visste inte vad jag hade på mig. Till och med igår när jag skulle gå och lägga mig, gick jag istället för att gå till mitt rum in på ett annat.

25-åringen uppger att han och några andra spelare fortfarande är i chocktillstånd efter vad som hände. Han har ännu inte bestämt sig för när han ska återvända till England och spela med City.
- Alla är förvirrade på grund av vad som hände. Vi vet inte riktigt vad som händer just nu. Jag kommer att ta min tid och återvända till planen när jag känner för det. Min tränare och laget förstår, det är det viktigaste. De vet att jag behöver tid att återhämta mig. Det är tufft, presschefen dog i mina armar, det är det värsta som hänt i hela mitt liv. Han dog i mina armar. Det är väldigt svårt, säger Adebayor.