Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cesc tar plats i laget igen när det är dags för ligaspel igen.

Villa Park nästa

tis 26 jan 2010 kl 20:40

Arsenal åker till Birmingham för att möta upp med Aston Villa i den kanske mest avgörande perioden i ligan.

Efter förlusten mot Stoke i helgen väntar nu tuffare motstånd i ligan. Det gäller för Arsenal att komma rättvänt ur mötena med Aston Villa, Manchester United, Chelsea och Liverpool. En vinst imorgon är givetvis en bra start på det.

Arsene Wenger förväntas att i stort sett byta ut hela laget från det lag som stod på banan på Britannia. Backlinjen är tillbaka till den normala Sagna, Gallas, Vermaelen och Clichy.

Fabregas och Denilson kommer antagligen att spela och frågetecknet ligger på vem som tar sista mittfältsplatsen. Eastmond har skött det okej, men är han mannen att ta sig an ett tungt Villa på bortaplan? Det finns inte så många alternativ att välja mellan, möjligtvis att flytta ner Rosicky.

Rapporter skvallrar om att Nasri och Bendtner är tillbaka i full träning, men det är troligen för tidigt att kasta in dem i matchen imorgon.

Därför får anfallet klara sig utan de båda och det betyder att Rosicky, Eduardo och Arsjavin spelar.

Arsenal har grymt bra statistik på Aston Villa och har faktiskt inte förlorat borta sedan december 1998. Wenger har dessutom chansen att ta hem sin 300:e seger i Premier League genom åren.

Aston Villas form har sviktat i ligan sedan förlusten på Emirates i julas och har inte ens lyckats göra mål på de tre senaste matcherna.

Det här blir trots statistiken inte lätt, Villa har hittills lyckats vinna mot de tre andra lagen i "The Big Four" och ser nog gärna att de tar en skalp till. Men kanske har Fabregas något att säga till om saken?