Medlemmar: 5990 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Arsenal lyckades inte bryta ner Villa. 0-0 blev det.

Mållöst i Birmingham

ons 27 jan 2010 kl 22:51

0-0 och skador på Eduardo och Vermaelen ger huvudbry inför Manchester United-matchen.

Arsene Wenger ställde upp med en ganska väntad startelva där Ramsey och Denilson fick hålla Fabregas sällskap på mitten. På bänken tog Bendtner och Nasri plats i sina comebacker efter skada.

Aston Villa hade mycket boll första kvarten och Arsenal hade svårt att hitta någon egen rytm. Överlag var chanserna få under matchens första halvlek och tempot som var okej första tjugo sjönk rejält efterhand.

Arsenals farligheter kom framförallt via Fabregas, medan både Ramsey och Denilson hade uppenbara svårigheter att klara av duellerna med Villaspelarna.  Arsenal passade bollen bedrövligt dåligt långa stunder och Aston Villa tilläts därmed äga bollen mer än vi hade hoppats på. Skadan på Vermaelen kom efter en period då vi började ta över matchen och i situationen såg det inte så allvarligt ut och det återstår att se hur länge belgaren blir borta.

Hursomhelst så kom Sol Campbell in och gjorde det mycket bra resten av matchen. Han hamnade inte i några besvärliga löpdueller och huvudspelet satt klockrent. Det var tur det för Aston Villa kändes som farligast på de fasta situationerna, medan det var det helt omvända för Arsenal. Frisparkar som slösades bort, hörnor som inte ens var nära att gå mot mål, i det avseendet hade Brad Friedel en lugn kväll.

Arsenals supportrar hade ingenting att hetsa upp sig för innan halvlek bortsett från efter den 45:e minuten då Fabregas gör en raid genom hela Villas försvar och lyckas slå en boll som går förbi Friedel i stolpen. På returen lyckas inte Ramsey och Rosicky kommunicera ordentligt vilket resulterar i att Ramsey står i vägen för Rosicky som kommer dundrande för skott. Det hela ebbar ut när Rosicky blir tvungen att vända in och ta skott, ett skott som går långt över.

I andra halvlek börjar Arsenal bäst och det känns som att vi närmar oss målet. Villa tar vara på sina kontringar och Arsenal kan aldrig få det totala grepp man är ute efter.

Arsjavin kan dock göra en magnifik rush som ska resultera i mål, istället är det Rosicky som trycker upp den i ribban och chansen går till ingenting. Arsjavin har ytterligare ett skott som Friedel går ner fint på under matchen, men överlag blev det här en besvikelse. En poäng på Villa Park kan vara en vunnen poäng, men det känns inte så.

Bendtner var tvungen att komma in för Eduardo då denne skadade sig i samband med en kontring. Eduardo försökte springa för fullt, men stannade av i löpningen och signalerade direkt för byte. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt, men det är säkerligen tveksamt om han spelar på söndag.

Bendtners comeback gjorde ingen glad, han hade några fina bolltouchar, men annars var det samma Bendtner som vanligt vi fick se, slösaktig i passningarna, men stark fysiskt. Någon lösning på anfallsfrågan kunde jag inte skönja.

Aston Villa - Arsenal 0-0

Domare: Probert

Publik: 39 601

Arsenal: Almunia (6), Sagna (7), Vermaelen (7) (Campbell 35 (8)), Gallas (7), Clichy (5), Fabregas (8), Denilson (3), Ramsey (5), Rosicky (6) (Nasri 79), Arsjavin (7), Eduardo (5) (Bendtner 62 (5))

Ej använda avbytare: Fabianski, Traore, Eastmond, Walcott