Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Diaby och Cesc firar segermålet mot Liverpool.

Diabys huvud säkrade tre poäng

ons 10 feb 2010 kl 23:59

Efter två raka förluster mot Chelsea och Man U var det många som räknade bort Arsenal ur guldracet - igår såg Diaby till att de va fel ute.  

Även fast tillställningen på Emiraten igår inte var den allra roligaste i första halvlek slutade kvällen ändå på nästan bästa möjliga sätt. Aston Villa plockade poäng från United, Saha sänkte Chelsea, och sist men inte minst - Diaby sänkte Liverpool.

Första halvlek var inget man gärna skulle vilja se i repris. Båda lagen försökte skaffa övertaget, men efter slarviga passar och dålig kreativitet skapades inte mycket. Det enda som var värt att notera var att Nasri lämnade plats för Tomas Rosicky efter att fransmannen hade fått en lättare hjärnskakning. Men på Wenger lät det inte som att det var allt för allvarligt.
-  Han kände sig inte bra och jag ville inte riskera att förvärra det eftersom det var hans huvud. Det var därför jag tog av honom. Han ville stanna på plan men han kände sig dålig så jag ville inte riskera något, säger han till Arsenal.com

När Webb blåste igång andra halvlek såg det annorlunda ut. Tempot ökade, passningarna satt bättre, kreativiteten ökade och då kom målchanserna.

I 63:e matchminuten faller Bendtner och Webb blåser. Men inte för att ge någon straff, utan engelsmannen väljer att varna dansken för filmning. Rätt eller fel? Tyvärr fanns det ingen bra vinkel de valde att visa, men av det man fick se såg det ut som att det var kontakt mellan Bendtner och Agger. Men att dansken överdrev fallet är inget att snacka om, men gult kort för filmning? Eftersom Gerrard inte fick det i slutet så borde inte Bendtner ha varnats, men det är sällan rättvist i fotboll.

Arsjavin såg aldrig ut att komma in i sitt vanliga tempo igår. Ryssen såg lite småseg ut och fick lämna plats för Walcott i den 67:e minuten. Senare rapporter från bänken visade att ryssen skadat sig.
- Arsjavin hade problem med ett lår. Vi ska röntga honom imorgon (idag), säger Wenger.

Några minuter senare kom målet. Bendtner serverar en framstormande Rosicky fint på kanten. Tjecken slår därpå in bollen till Diaby som nickar in bollen fint bakom en chanslös Jose Reina.

Därefter kom Liverpool allt mer och mer in i matchen. Och sista tio blev en riktig nagelbitare. Med fem minuter kvar avlossar Ryan Babel ett skott, men Almunia sträcker ut händerna och tippar bollen i ribban och ut. Närmre än så kom inte Liverpool.

Gallas gjorde sin bästa match i Arsenal-tröjan på länge. Han kändes säkrare, stabilare och gjorde några riktigt bra ingripanden.
Clichy höjde sig även några snäpp. Fransmannen gjorde det oftast riktigt bra i offensiven och visade på bra teknik och snabbhet.

Porto borta nästa. Seger där och avancemanget är i stort sätt säkrat. Det skulle vara oerhört skönt för oss och för spelarna.

Arsenal:
Almunia 7
Vermaelen 7.5
Gallas 8
Clichy 6
Eboue 7
Diaby 7 
Fabregas 6
Nasri - (33)
Song 7 
Arsjavin 6 (67)
Bendtner 6 (81)
Avbytare:
Fabianski, Sagna (81), Traore, Campbell, Rosicky (33), Walcott (67), Denilson.

Domare: Howard Webb

Publik: 60 045