Medlemmar: 8825 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Cesc skjuta Arsenal till seger den här gången mot Sunderland?

Tre poäng ett krav

fre 19 feb 2010 kl 21:07

Champions League-mötet med Porto måste nu glömmas för ett tag. På lördagseftermiddagen är det tre poäng mot Sunderland som gäller.

Tolv matcher återstår, och det krävs förmodligen i stort sett tolv segrar för att vi ska ha chansen att vinna ligan. Svårt som attan, givetvis, men inte omöjligt och det första testet kommer när Sunderland kommer på besök - ett Sunderland som vi inte har något vidare bra facit mot på senare tid.

Förra årets möte på Emirates slutade 0-0 efter att Arsenal missat massor av upplagda målchanser. Matchen på Stadium of Light slutade 1-1 efter att Cesc Fabregas kvitterat på övertid, och de flesta av oss minns väl också att denna säsongs bortamöte slutade med 1-0-förlust för Arsenal efter att Darren Bent gjort matchens enda mål.

Det är således lite av ett bogey team som kommer på besök men givetvis är det inget annat än tre poäng som räknas om vi har tänkt oss att haka på i toppen. Som vanligt har vi tappat spelare sedan vår senaste match (Diaby) men eventuellt har vi Song och Almunia tillbaka i spel och åtminstone den förstnämnde är högst välkommen tillbaka. Arsjavin är inte tillbaka och inte heller Gallas utan de sitter fortfarande tillsammans med de andra i rehab-rummet. Undrar förresten om det fanns en tanke bakom att göra rehab-utrymmet i hemmalagets omklädningsrum på Emirates Stadium större än utrymmet för att byta om?

Nå, hur som helst - jag vill se ett Arsenal som går in och tar kommandot och samtidigt för ovanlighetens skull kanske även tänker på att vara fokuserade även när motståndaren har bollen. Jag vill se detta lag:

(målvakt)
Sagna-Campbell-Vermaelen-Clichy
Song
Nasri-Fabregas
Eboue-Bendtner-Rosicky

Jag väljer Eboue före Walcott helt enkelt för att Eboue utöver att vara bättre defensivt dessutom tillför energi till laget med sitt löpande, och jag sätter Nasri på mitten för att han helt enkelt har varit bättre där än i anfallet. Och så vill jag se Rosicky bomba på med lite skott från sin vänsterkant emellanåt, han kan ju skjuta så varför inte utnyttja detta?

Avspark lördag klockan 16.00, matchen sänds på Canal+ Sport 2.