Medlemmar: 8876 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger försvarade Arsenals anfallsspelare.

Wenger: "Inget fel på anfallsspelet"

ons 24 feb 2010 kl 15:00

Arsenals anfallsbesättning har varit ifrågasatt den här säsongen. Men Wenger tycker inte att det är några brister i offensiven. Och tittar man i statistiken så ligger Arsenal bra till målmässigt.

Under en presskonferens tidigare i februari fick Arsene Wenger besvara frågor om anfallsspelet och chansen att vinna titeln. Det var då två dagar efter förlusten mot Chelsea och Arsenal låg nio poäng efter i toppenstriden. Dessförinnan hade Arsenal även förlorat mot Manchester United.
- Fram till i söndags hade vi bästa anfallet i ligan. Och ni vill påminna mig om att vårat största problem är offensiven. Det är er åsikt, men det är inte minst av fakta bevisat att det är så.
- För det andra, när man ligger under med 0-2 i en stormatch är det tufft. Det är därför jag tycker att vårt största problem i de två senaste matcherna har varit mer defensivt än offensivt.

För att se mer bitar av presskonferensen gå in på länken nedan.
http://www.tv4play.se/sport/fotbollskanalen?videoId=1.1499305

Tittar på man Premier League så är Arsenal lika bra offensivt som Chelsea och Manchester United. Innan gårdagens match mellan just Manchester United och West Ham (3-0) så låg alla tre topplagen på 63 gjorda mål. Det innebär ett snitt på 2,33 mål per match. Dessutom låg Arsenal tidigare under säsongen på tre mål i snitt, så att Gunners kan göra mål är det inget tvekan om.

Arsenal står sig också bra mot övriga topplag i Europa gällande målfabrikationen. I Italien är Inter bäst på snittet 1,96 mål/match. I Spanien ligger Barcelona på 2,48 och Real Madrid på 2,56 i målsnitt. Det innebär att Arsenal endast har gjort 0,23 mål/match mindre än självaste Real Madrid. Med andra ord två mål mindre per 10 matcher. Det är ingenting!

Om man jämför Arsenals anfallare med Real Madrids, Chelseas och Inters så inser man att det är en riktig bedrift av Arsenal att mäkta med så många mål som man har gjort den här säsongen. Laget har många spelare som deltar offensivt och gör mål. Mittfältare och försvarare som Denilson, Diaby och även överraskningen Vermaelen har hamnat i målprotokollet med jämna mellanrum. För att inte nämna Fabregas som toppar den interna skytteligan.

Visst var det knepigt att spela Arsjavin som central anfallare. Det var inte optimalt, men samtidigt fanns det inte bättre alternativ. Men anfallsspel handlar inte bara om anfallare. Arsenal har som sagt bra målgörare i övriga lagdelar och kryddar man dessutom med en skadefri Nicklas Bendtner så ser bra ut inför våren. Om även Robin van Persie kommer tillbaka efter skadefrånvaron, då blir det inte bara kryddat. Då blir till och med grädde på moset.