Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ramsey nätade mot Pompey som nu får fortsätta spela trots konkurshotet.

Våra sex poäng räddade?

tor 25 feb 2010 kl 18:52

Portsmouth, som vi har slagt två gånger om den här säsongen, kommer av allt att döma att försättas i så kallad administration under fredagen.

Konkurshotet har hängt tungt över den skuldtyngda klubben alltsedan de strax innan jul fick en så kallad winding-up petition ifrån Her Majestys Revenue, dvs det brittiska skatteverket. Detta motsvaras i stort sett av en konkursansökan i svenska termer, och en ny domstolsförhandling var planerad att hållas på måndag (1/3). Det som skulle ha skett då hade inneburit att Portsmouth FC helt enkelt hade upphört att existera, och därmed hade de inte kunnat slutföra säsongen.

Det i sin tur hade betytt att samtliga lagets matcher skulle ha strukits. Det hade inneburit att de sex poäng som Arsenal har tagit på de två matcherna (seger med 4-1 båda gångerna, på bilden som illustrerar denna artikel nickar Alex Song in 4-1-målet på Fratton Park) hade blivit till noll. De stora vinnarna på det hade varit Liverpool, som då hastigt och lustigt hade legat avsevärt bättre till i kampen om Champions League-platser då de fick stryk på Fratton Park och alltså inte har några poäng att bli av med.

Nu uppger emellertid The Guardian att Portsmouth kommer att försätta sig själva i så kallad administration, vilket innebär att de kommer att kunna spela säsongen ut men att de också får nio poängs avdrag vilket i princip gör dem klara för nedflyttning. Ägaren Balram Chainrai har garanterat att personligen se till att klubben har pengar nog att klara av administrationsfasen, och därmed ska de klara av att fullfölja säsongen. Det ser alltså ut som om vi ska få behålla våra sex poäng och att Portsmouths supportrar kommer att ha ett lag att stödja även framöver - om än ett lag som spelar i The Championship och dessutom med största sannolikhet startar säsongen med minuspoäng på grund av sin ekonomi.