Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cesc är skadad och missar returen mot Porto.

Ikväll ska vi slå ut Porto!

tis 9 mar 2010 kl 09:43

Ikväll avgörs det om Arsenal eller Porto blir klara för kvartsfinal i Champions League.

Man kan väl inte vara någon vidare Arsenalsupporter om man inte vet vad som hände nere i Portugal. I mina ögon gjorde Fabianski två oförlåtliga misstag vilket resulterade i en förlust med 2-1. Trösten efter matchen var att Sol lyckades göra ett viktigt borta-mål. Det är det målet som kan ta oss vidare ikväll. Lyckligtvis är nu Almunia tillbaka i målet vilket åtminstone gör mig lite mer trygg framför tv:n.

Helt klart har vi tillräckligt med kvalitet i laget för att slå Porto hemma med 1-0 eller mer om det krävs. Det gäller bara att vi inte har en dålig dag på jobbet. Naturligtvis blir det inte lättare nu när vi får ställa upp utan vår kapten Cesc Fabregas men förhoppningsvis kan någon annan ta över taktpinnen i hans frånvaro. Jag gissar att Porto kommer att satsa på försvar från första minuten och det är just i sådana matcher som Fabregas är som viktigast. Han kan slå en avgörande passning mot ett tätt försvar. Utan honom är det risk att det blir någon form av handbollsrullning som vi tyvärr ibland visar upp. Motståndarna ställer upp vid eget straffområde och Arsenalspelarna rullar runt bollen i sidled utan att komma till några bra lägen. Ikväll är det viktigt att vi inte hamnar i ett sådant spel.

Ett tidigt ledningsmål öppnar naturligtvis upp matchen för då måste Porto anfalla för att kunna gå vidare och när de väl börjar komma upp i plan, ja då öppnar sig förhoppningsvis ytor för spelare som Walcott och Arsjavin.

Just Walcott visade upp en härlig form i lördagens match mot Burnley. Nu får vi bara hoppas att det inte var en engångsföreteelse. Helt klart ser det ut som att hans självförtroende fick sig en rejäl skjuts framåt när han fick starta Englands landskamp mot Egypten i förra veckan.

Alexander Song är tillbaka på mittfältet och det blir väl ingen match där han blir vår viktigaste spelare på något sätt men naturligtvis är det bra att även balansera mittfältet i matcher när vi måste framåt. Kontringstillfällen kommer trots allt att uppstå. Förhoppningsvis är också Sol tillbaka efter att ha vilat i lördags. Gallas gjorde ett försök på träning i dagarna men förvärrade enligt rapporterna sin skada vilket gör att han är borta ett tag till. Men Vermaelen och Campbell är absolut ett helt OK mittbackspar. Att de två kompletteras med Clichy och Sagna är väl ingen vågad gissning.

Framåt får vi verkligen hoppas att Niklas Bendtner hittat målkänslan efter att ha bränt en handfull lägen i lördagens match. Men de missarna är glömda om han lyckas få en en boll eller två ikväll.

Förutsättningarna är som vanligt ganska enkla. Porto går vidare vid seger eller oavgjort eller uddamålsförluster där de gör två eller fler mål. Vi ett 1-0 resultat går Arsenal vidare, vid 2-1 blir det förlängning och alternativt straffar.

Trolig startelva:

Almunia, Sagna, Campbell, Vermaelen, Clichy, Diaby, Song, Nasri, Arsjavin, Bendtner, Walcott.