Medlemmar: 7639 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Gilles Sunu spelade mot Ukraina.

Landslagsspel även för kidsen

ons 3 mar 2010 kl 15:33

Arsenal har som alltid massor av spelare ut i diverse landslag. I går spelade ett flertal av våra yngre förmågor matcher.

Tisdagskvällen bjöd på en hel del Arsenal-inslag i olika landslag. Bland annat fick Tom Cruise göra sin debut i Englands U19-landslag där han hade sällskap av Sanchez Watt samt Roarie Deacon. Matchen, som spelades mot Holland, slutade 1-1 och Cruise spelade mittfältare. Deacon spelade halva den andra halvleken och bytte då av Watt.

I Spaniens U21 kvalspelade Fran Merida mot Lichtenstein i kvalet till U21-EM, en match som Spanien vann med 3-1. Ställningen var 1-1 när Merida kom in med 21 minuter kvar och Fran avlossade ett skott som träffade stolpen och returen slogs in av en lagkamrat.

Arsenal och franska spelare har på senare år hängt intimt samman och i Frankrikes U19 hittar vi Gilles Sunu och Francis Coquelin som var med och spelade 0-0 mot Ukraina. 

Dessa spelade alltså i går (tisdag) och i dag spelas det ytterligare ett par matcher.

I Englands U21 hittar vi Henri Lansbury samt Jack Wilshere (som fortfarande är tillräckligt ung för att få spela med U19 i en bra bit över ett år till) som ska spela kvalmatch till U21-EM mot Grekland.

Vår för tillfället utlånade målvakt Wojciech Szczesny kommer ikväll att möta en lagkamrat i form av Fran Merida då Polen och Spanien gör upp om andraplatsen bakom Holland i kvalgruppen. Spanien spelar alltså sin andra match på två dagar i och med detta.

Även Italien har Arsenalsk representation i form av Vito Mannone, som även han ska spela U21-kval. Detta sker på hemmaplan mot Ungern.

Holland har även tagit ut ett "talanglag" utan vidare åldersspecifikation, och där ingår Nacer Barazite. Match ikväll på bortaplan mot ett motsvarande Slovenskt talanglag.