Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Song är avstängd och spelar inte mot Burnley.

Tre säkra mot Burnley?

fre 5 mar 2010 kl 20:27

De flesta förväntar sig en säker vinst mot Burnley som inte vunnit en enda match på bortaplane denna säsong, och visst är vi favoriter.

Arsenal tar emot Burnley i den första matchen efter Ramseys fruktansvärda benbrott. Det gäller för spelarna att inte hamna i samma apatiska tillstånd man gjorde efter Eduardos skada och de två sena målen mot Stoke kan vara ett tecken på att vi klarar oss den här gången. I lördags var det en viljeseger och ingen ska tro att det bara är att ställa ut skorna mot Brian Laws mannar.

Det sägs att motivation slår klass och det är i det närmaste en myt som bara bekräftasde få gånger det händer för naturligtvis slår klass motivation i stort sett alltid. Men Arsenal har haft en förmåga att underskatta de mindre namnkunniga lagen och vi ska nog framförallt se upp med att inte tappa in ett tidigt mål.

I backlinjen lär Silvestre få göra Vermaelen sällskap. Campbell är skadad/vilas och det är osäkert när han är tillbaka. Sagna och Clichy tar troligen hand om ytterbacksplatserna. På mittfältet krävs en del justeringar nu när Song är avstängd och Ramsey inte är tillgänglig. Denilson och Diaby ska vara tillbaka och min gissning är att båda startar. Denilson på Songs plats och Diaby tillsammans med Fabregas och Rosicky.

Framåt gissar jag på att Eboue får springa tillsammans med Nasri och Bendtner, även om Wenger kanske väljer att låta Walcott starta och Nasri byter plats med Rosicky. Arsjavin sägs vara tillbaka men kan nog tänkas starta på bänken.

Vid seger med massor av mål går vi upp i serieledning, men det kanske är viktigare att fokusera på att vinna matchen än på hur många mål vi gör det med. Arsenal gör ändå aldrig det vi tror