Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Bendtner frälste Arsenal i Hull.

Bendtner räddade segern

lör 13 mar 2010 kl 22:30

Ligaracet såg ut att vara över för den här gången, men då klev Bendtner fram.

Återigen visar det sig att det inte bara är att kliva in på banan och hämta poäng mot något lag, åtminstone inte på bortaplan. Hull stred för livet, och Arsenal fick inte spelet att fungera fullt ut annat än korta stunder.

Det började dock bra. Arsenal dominerade stort och Arsjavins ledningsmål efter 13 minuter var bara logiskt. Hemmalaget hängde inte med, och ledningen borde ha varit större men ett par riktiga praktmissar av framför allt Arsjavin gjorde att det bara var en uddamålsledning. Hull skapade förvisso inte ett smack framåt, men som vi alla vet så räcker det med ett anfall för att kvittera och mycket riktigt var det också vad som skedde. I den 27:e minuten lyftes en lång boll mot Jan Vennegoor of Hesselink som i en solklar offsideposition helt plötsligt var fri med Almunia. Han hade dock inte riktigt koll på bollen och när han kände lite kontakt från Sol Campbell så lade han sig snabbt ner på marken och domare Mariner pekade på straffpunkten och visade det gula kortet för Sol. Jimmy Bullard gjorde inget misstag utan smällde in en stenhård straff upp mot Almunias högra kryss. Almunia gick åt rätt håll men var helt chanslös.

Arsenal försökte återta initiativet och efter en miss av Arsjavin i bra läge så dribblade sig Gaël Clichy in i straffområdet och blev fälld och i mina ögon borde han tveklöst ha haft en straff, i alla fall sett till den bedömning som gjordes vid Hulls straff för Clichy blev betydligt mer kapad än vad Vennegoor of Hesselink blev.

Kort därefter blev det aningen grinigt. Hulls Andy Dawson fick helt korrekt ett gult kort för en dålig tackling mot Denilson, och i samma veva blev Bendtner och George Boateng oense om något och Boateng satte handen i ansiktet på Bendtner och tryckte till - något som enligt de regler och direktiv som finns ska föranleda ett omedelbart rött kort, men antagligen uppfattade ingen av domarna exakt vad som hände så det hela slutade med var sitt gult kort för de båda spelarna.

Boateng skulle ändå inte spela så många minuter till. Bara ett par minuter senare satte han mot Sagna in en riktigt ful tackling som hade kunnat ge honom sitt andra omedelbara röda kort, men det blev bara det andra gula. Färdigspelat var det hur som helst, och med 45 minuter kvar att spela med en man mer kunde det väl bara leda till att Arsenal skulle spela hem det hela ganska enkelt och vinna matchen?

Ja, det hade man ju kunnat hoppas i alla fall, men i den andra halvleken gjorde Arsenal inledningsvis i stort sett alla misstag man kan göra när man är en man mer. Tempot försvann fullständigt och i stället för att spela sig runt vilt jagande hemmaspelare så försökte man dribbla förbi dem vilket bara fick till resultat att Hull i stället kunde skapa farligheter. En sådan uppstod när Samir Nasri tappade bollen alldeles för enkelt på mittplanen och i nästa sekvens kastade sig Sol Campbell för att stoppa kontringen in ganska våldsamt i en tackling mot Hulls Kamil Zayatte, och där kunde Sol mycket väl ha fått sitt andra gula kort. Jag tror att det var det faktum att han träffade bollen en aning före spelaren som gjorde att han klarade sig men ingen hade kunnat protestera om domaren hade halat upp kortet igen. Man kan förvisso säga att det jämnade ut sig då Hull inte borde ha haft någon straff i första halvlek och därmed inget kort på Sol, men oavsett det hade vi nog lite tur i det läget.

Sakta men säkert började Hull att dra sig tillbaka allt mer och Arsenal fick igång lite spel. Theo Walcott kom in i den 66:e minuten i stället för Eboue och han satte Hulls vänsterförsvar på hårda prov och med lite bättre skärpa från övriga spelare hade vi gjort mål både en och två gånger på framspelningar från Theo. Arsjavin missade, Bendtner missade, Arsjavin missade igen och Bendtner missade igen.

Tiden gick och det kändes allt mer uppgivet för egen del och när Clichy två minuter in på de sex övertidsminuterna avlossade ett skott rakt på Boaz Myhill i hemmamålet så hade jag nästa helt gett upp. Arsenal spelade fortfarande inte bra, men malde ändå på och när Denilson som så långt hade haft en riktig mardrömsmatch avlossade ett skott från långt håll sade jag "men vad fan, skjut inte därif..." - men innan jag hade hunnit säga färdigt meningen så såg jag hur Myhill inte klarade det stenhårda skottet och hur Bendtner på äkta målstjuvsvis höll sig framme och slog in en högerbredsida till ledning för Arsenal.

Vad gäller spelarbetygen så var jag fram till Bendtners mål inne på att ge samtliga spelare en etta i betyg, men nu när det ändå gick vägen så blir det lite högre och lite mer verklighetsspeglande. Denilson får en tvåa enbart för skottet som ledde till vinstmålet, men annars hade han inte många rätt. Han ser ut att lida en enorm brist på självförtroende just nu, mycket i hans agerande tyder på det då han tex letar frisparkar i stället för att spela när läge finns och att han slår bort passningar som han normalt inte slår bort. Å andra sidan är det starkt att ta skottet på övertid och att göra det bra, för det var ett riktigt bra skott som Myhill helt enkelt inte kunde hålla. Det kanske kan tyckas lite gnälligt att ge så låga betyg som jag ger många spelare, men vi gjorde verkligen ingen bra match i dag - men å andra sidan är det ju faktiskt desto skönare att vi vinner ändå.

Hull-Arsenal 1-2 (1-1)

Domare: Andrew Mariner
0-1 (13) Arsjavin
1-1 (28) Bullard
1-2 (90+3) Bendtner
Almunia 5
Sagna 5-Campbell 3-Vermaelen 5-Clichy 5
Denilson 2-Diaby 2
Nasri 4
Eboue 4-Bendtner 6-Arsjavin 4
Byten:
Walcott 7/66 mot Eboue
Eduardo 3/76 mot Nasri

Övriga: Fabianski, Traore, Silvestre, Merida, Eastmond