Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Robin van Persie närmar sig comeback.

Robin två veckor ifrån spel?

tor 25 mar 2010 kl 14:13

Robin van Persie kanske hinner spela ett par matcher den här säsongen trots allt.

Häromdagen sade Arsene Wenger att Robin van Persie kunde vara tillbaka i spel om cirka en månad. Nu ser det emellertid ut att kunna vara bättre än så, för i dag meddelas via Arsenal.com att det kan handla om så lite som två veckor tills han är redo för spel. Wenger vill dock tona ner förväntningarna en aning:

"Han är på väg tillbaka men vi får inte förvänta oss mirakel från en spelare som har varit borta så länge. Vi är glada att ha honom i laget igen och han är fysiskt sett i fin form, så vi behöver nu få honom i form för att spela match också. Det tar högst två till tre veckor. Sedan behövs det förstås några matcher innan du är i toppform."

Glada besked ändå, trots allt. Som Wenger säger så kan vi knappast förvänta oss mirakel, men bara att han äntligen är på väg tillbaka är förstås ett stort steg i rätt riktning. Två veckor skulle kunna innebära att han blir aktuell för att i alla fall sitta på bänken i bortaderbyt mot Tottenham den 14/4 eller kanske, kanske rent av redan till returen mot Barcelona.