Medlemmar: 8851 st.
Visa menyn

Jakten fortsätter på St. Andrews

fre 26 mar 2010 kl 20:31

Det är dags att ta nästa steg mot en ligatitel och motståndet står hemmastarka Birmingham för.

Vi minns alla de fruktansvärda bilderna på Eduardos brutna ankel för två år sedan. Efter det var Arsenal inte sig likt och vi tappade det försprång vi hade i ligan och även matchen den dagen. Blixten ska väl inte slå ner två gånger på samma ställe, men Birmingham vet att de kan ta poäng mot topplagen på hemmaplan och kommer att luta sig mot hemmapubliken för att få ett resultat.

Alex McLeishs män har överträffat de flestas förväntningar och parkerar på en niondeplats, förvisso utan reell möjlighet att göra några större hopp varken neråt eller uppåt.

Birmingham tog poäng på St. Andrews både mot Man U (1-1) och Chelsea (0-0), samt av Man City och Tottenham. Det är ingen dålig motståndare på något sätt även om de senaste matcherna har gått lite knackigare med endast 1 poäng på de tre senaste.

Arsenal å andra sidan har Vermaelen avstängd vilket gör att det spekuleras i vem som kommer att fylla hans plats. De flesta experter verkar eniga om att Silvestre spelar bredvid Campbell, men vi vet att Song även kan göra ett bra jobb där och jag blir inte förvånad om Wenger väljer afrikanen.

Bendtner sades ha fått lite skadekänningar, men det är inget det talas om i införrapporterna utan istället räknar Wenger med dansken enligt Arsenal.com.

Det skulle innebära en slagkraftig elva som ska utmana Birmingham och försöka ta de där otroligt viktiga tre poängen.

Möjlig startelva:

Almunia
Sagna, Campbell, Silvestre, Clichy
Song, Fabregas, Diaby
Eboue, Bendtner, Nasri