Medlemmar: 8836 st.

Bendtner sänkte Wolves med sitt sena mål.

Bendtner sent än aldrig

lör 3 apr 2010 kl 18:32

Arsenal dominerade totalt mot Wolverhampton och skulle ha vunnit med utklassningssiffror. Men matchens enda mål kom i den 95:e minuten.

Förhandssnacket handlade till stor del snarare mer om matchen mot Barcelona än om våra kommande motståndare. Det spekulerades i huruvida Wenger skulle spara spelare till på tisdag, och svaret blev att det gjordes - till viss del. Totalt hade sju ändringar gjorts sedan startelvan i onsdags, men tre av dessa var ju av nöden påkomna på grund av skador.

Av dessa ändringar märktes dock inte sådär enormt mycket. Arsenal satte högsta fart från start och Theo Walcott och Bacary Sagna dominerade sin högerkant så totalt att det såg ut ungefär som den lekstuga Dani Alves mfl hade på vår vänsterkant i onsdags. Theo matade in bollar i boxen, men där var det stopp. Var det inte missar från Arsenal så var det idioträddningar av Marcus Hahnemann i Wolves-buren och allting tydde på att det bara var en tidsfråga innan målet skulle komma.

Bortalaget å sin sida gjorde allt de kunde för att dra ner på tempot och de maskade helt ogenerat redan från starten av den första halvleken och ärligt talat har jag svårt att klandra dem för det. Det är upp till domaren att säga till dem att rappa på, och även om han inte gjorde det i någon större utsträckning så lade han ändå till tre minuter på den första halvleken, något som inte är särskilt vanligt. Beröm ska här ges till dagens domare Andrew Marriner som också var mycket bra matchen igenom. Ska vi gnälla på domarna ska vi också berömma dem när de är bra och det tycker jag att Marriner var.

0-0 stod sig halvleken ut, men Wolves stack upp bra mot slutet och skapade ett par ganska vassa situationer på hörnor och lite oroligt kändes det inför andra - hade Arsenal den mentala styrkan att fortsätta att mala på?

Jodå, den biten var det inga problem med. Om något så snarare ökade Arsenal trycket, och Wolves packade in så mycket folk de kunde i eget straffområde och försvarade sig med en stor del skicklighet och lite tur. Det kändes ändå fortfarande bara som en tidsfråga innan målet skulle komma för Arsenal, och ännu mer så när bortalagets Karl Henry fick syna det röda kortet efter en vårdslös tackling mot Tomas Rosicky - en utvisning som för min del syntes vara helt i sin ordning då Henry kommer flygande bakifrån i högsta hastighet och tacklingen är därmed farlig för motståndaren och då ska det var rött kort. Wolves-managern Mick McCarthy ansåg att Henry träffade bollen (se nedan) men han träffade Rosicky först och hade Rosicky haft foten i marken hade vi antagligen fått se säsongens fjärde fraktur på ett Arsenal-ben. Och tre är illa nog, thank you very much.

Det märktes dock ingen större skillnad på Wolves med elva och Wolves med tio man. De fortsatte att kämpa heroiskt mot ett Arsenal som bytte in allt som gick att byta in i offensiv väg och de var till och med nära att ta ledningen på ett av sina fåtaliga anfall när de på en hörna fick till ett avslut som Tomas Rosicky räddade. Det ska dock sägas att jag inte är helt säker på att bollen var på väg innanför stolparna, det var nog så att den var på väg utanför men en farlig situation var det likafullt.

Och när allt såg ut att vara över så slog den i den andra halvleken inbytte Nicklas Bendtner till. Klockan stod på 93:54, och jag var nog inte den enda som hade gett upp vid det laget - men så underbart att se att detta Arsenal inte ger sig! Det spelar ingen roll vad som sker, verkar det. De bara maler på och det är allt annat än en slump att vi har avgjort så många matcher på övertid eller strax innan 90.

Det råder ingen tvekan om att rätt lag vann, men jag måste berömma båda lagen - Wolves för en enorm kämpainsats och frånsett Henrys överilade tackling så spelade de hårt när de fick tillfälle men på intet sätt fult, och Arsenal ska berömmas för att de inte började hänga med huvudena utan fortsatte att mata på tills det gav resultat.

Fem omgångar kvar av ligan - bara att ge allt som finns kvar av kraft och så får vi se hur långt det räcker.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENE WENGER: "To win after the Champions League game that we had is always satisfying. The spirit, the unity and the mental strength in the
team is amazing. When Nicklas pushed himself he is always a dangerous striker and I believe he is maturing.".

MICK MCCARTHY: "We were down to 10 men for 20 minutes and I don't think we should have been. I've seen it again and he got the ball. To be down to
10 men is a diabolical joke to be honest. They're better than us, had more chances than us, had more of the ball than us but to lose in the last minute is bitterly disappointing.