Medlemmar: 4874 st.
Visa menyn

Vem köper aktierna?

mån 12 apr 2010 kl 17:36

Lady Nina Bracewell-Smith har ända sedan hon sparkades ut ur styrelsen hållit på sina aktier, men nu sägs hon vara på väg att sälja.

Spekulationerna om vem som ska köpa Bracewell-Smtiths aktier har pågått ända sedan hon tvingades lämna styrelsen. Nu uppger dock Sky Sports att hon är på väg att göra sig av med sin 15.9% stora aktiepost, och den stora frågan är till vem hon ska sälja: Stan Kroenke, Alisher Usmanov - eller någon helt annan?

Det troligaste är att det handlar om Stan Kroenke, då det rapporteras att Stan Kroenke Sports Enterprise sägs vara på väg att sälja sin andel i St Louis Rams (NFL, Amerikansk Fotboll) vilket skulle inbringa en rejäl slant. Det skulle också, om det är tänkt att dessa pengar ska användas till att köpa aktier i Arsenal, betyda att Kroenke inte har för avsikt att göra en LBO (Leveraged Buy-Out), dvs att låna en massa pengar och sedan låta klubben betala för dem.