Medlemmar: 6108 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Repris på det här, tack!

Säsongens andra hatderby väntar

tis 13 apr 2010 kl 13:56

"The 11-second derby" kommer vi att minnas i evigheter. Nu står ännu en gång ärkerivalerna Tottenham för motståndet. Lyckas Arsenal besegra Spurs igen?

Oro, spänning, förväntan, rädsla, hat och kärlek. Alla är exempel på känslor vi bär inom oss inför onsdagens drabbning mellan rivalerna i norra London - Tottenham och Arsenal.

Arsenal har fem matcher kvar att spela medan våra ärkerivaler har sex. Trots det så jagar bägge lagen en prestigefull placering i ligan. Spurs jagar en fjärdeplats och CL-kval medan Arsenal jagar förstaplatsen som innebär en ligatitel.

Hatderbyt är en match som exakt alla spelare - vare sig de spelar i Hotspurs eller Arsenal - vill vinna. Inför säsongen så brukar spelare i dessa lag bli frågade vilken match de vill vinna allra helst under kommande säsongen. Svaren tror jag att ni kan gissa er fram till redan nu. Mer än så behöver man knappast säga.

Rivaliteten mellan dessa två lag är riktigt stor och ogillandet, avskyn och hatet som infinner sig under matcherna mister inga gränser. Tottenham är och kommer alltid att vara lillebror i norra London. På onsdag är det ännu en gång dags att visa var de hör hemma!

Bägge lagen vill vinna - kosta vad det vill - och en förlust kommer inte att accepteras av varken fans, ledare eller spelare. Arsenal har dessutom inte råd att tappa några som helst poäng. Inte nu, inte mot Tottenham. Det är ännu en gång dags att visa vem som bestämmer i norra London, så enkelt är det. Spurs ska krossas och Arsenal skall gå vinnande ur striden. Inget annat scenario finns i våra huvuden, eller hur?

Come on you Arsenal!

 

SPELPLATS

Plats: White Hart Lane
Tid: 21.00 Tävling: Premier League Matchodds från Nordicbet: 1) 3.10 X) 3.30 2) 2.30
TV-sänding: Canal+ Sport 1/HD (live).

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Fabregas, Gallas, Gibbs och Ramsey är som bekant borta med långtidsskador. Fabregas och Gallas blir först friska i mitten av maj, lagom till CL-finalen där Arsenal som väntat inte kommer att spela. Gibbs väntas bli frisk i början av maj medan Ramsey först är tillbaka i höst (oktober). Arshavin är även han skadad och kommer ej kunna vara med mot Spurs. Det finns ett smått frågetecken på Song, men han bör åtminstone komma med i truppen.

TOTTENHAM: I Tottenham så finner vi långtidsskador på Cudicini som i höstas blev påkörd av en Arsenal-supporter samt försvararen Woodgate. Kranjcar och Rose kommer även dem att missa matchen på grund av skada. Förutom dessa två herrar så är Jenas och King väldigt tveksamma till spel. Detta gäller även den snabbe Lennon. Rivalerna från norra London har även Palacios avstängd i matchen mot Arsenal (och Chelsea!).

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSÈNE WENGER: "I believe the little break was welcome. It was a disappointment, a big disappointment to go out of the Champions League. But on the other hand it gave us time to reflect on our campaign and on the game we lost in Barcelona. But overall I am very proud of our commitment, I think we turned up with a very strong performance and it will help my team to improve from that. I am convinced that defeat will allow us to go a step even higher up now."

'ARRY REDKNAPP: "We couldn't have a better game now,If I had to choose a game, I'd choose Arsenal at home for the next one. Sunday was a bad day, but what can you do? Life is full of highs and lows. That was a big low, but we've had plenty of highs this season. The mark is how you pick yourselves up. Arsenal is a massive game and we've got to come back and try and win that game - it's all-important for us."

STATISTIK

Arsenal och Tottenham har kryssat sexton gånger mot varandra sedan Premier League bildades. De har således spelat lika mot varandra flest gånger i hela PL! Tottenham har dessutom - i Premier League - inte vunnit på hela 20 matcher mot Arsenal. Senast de vann var i oktober 1999 då slutresultatet blev 2-1 på White Hart Lane. Arsenal har i och med det den längsta "unbeaten"-sträckan mot ett annat lag i Premier League.

Robin van Persie har gjort tre mål i de tre senaste ligamötena mot Spurs. Jenas å andra sidan har gjort fyra mål i de senaste sju mötena mot Arsenal. Alla ligamatcher som Bendtner gjort mål i har Arsenal vunnit.

Tottenham har denna säsong vid tre tillfällen haft 30 eller fler skott på mål, men ändå inte lyckats göra mål. Bara ett annat lag har åstadkommit detta och det är Chelsea. Skillnaden är att Chelsea bara gjorde det en gång.

Arsenal har bara förlorat en av sina senaste nio bortamöten i ligan och dessutom har man gjort fem av de senaste tretton ligamålen på tilläggstid i andra halvlek (efter nittionde minuten). Spurs har å andra sidan släppt in minst mål av alla lag på hemmaplan, enbart tio stycken.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Manuel Almunia.
Försvar: Bacary Sagna, Sol Campbell, Thomas Veramelen, Gael Clichy.
Mittfält: Samir Nasri, Alex Song, Abou Diaby.
Anfall: Tomas Rosicky, Nicklas Bendtner, Eduardo.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Denilson, Carlos Vela, Theo Walcott, Mikael Silvestre, Robin van Persie, Emmanuel Eboue.

TOTTENHAM
Målvakt: H. Gomes
Försvar: En (dålig) vänsterback, Y. Kaboul, S. Bassong, B. Assou-Ekotto.
Mittfält: D. Bentley, okänd spelare, L. Modric, G. Bale.
Anfall: Gud-john-sen, Pavlyscuowuechenko.
Avbytare: .. består i Tottenham av ett par spelare som inte gör någon nämnvärd skillnad.