Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Trist derbydag för Rosicky och Arsenal.

Spurs grusade Arsenal gulddrömmar

tor 15 apr 2010 kl 05:53

Robin van Persie visade med sitt inhopp mot Tottenham hur mycket vi har saknat honom.

Till slut måste det ju förstås hända. Inte sedan 1999 hade vi förlorat ett North London Derby, men i går var det dags igen och även om ligatiteln i stort sett var borta redan innan matchen så är den nog det definitivt nu.

Eftersom Canal+ valde att hellre visa studiosnack från den makalöst spännande (det där var en sarkasm, för er som inte förstod det) matchen AIK-HBK samt ett antal trailers i stället för början av matchen så fick vi inte se de första 7-8 minuterna så vad som hände där vet jag inte. Men kort efter att vi fått börja titta på det hela så tar hemmalaget ledningen genom ett skott som debutanden Danny Rose aldrig mer i hela sin karriär kommer att lyckas med. Almunia boxade undan en hörna och Rose sköt på volley varpå Almunia inte såg skottet förrän det var försent och 1-0 var ett faktum.

Arsenal såg ändå inte särskilt störda ut av detta utan trummade på framåt men det var alltför uddlöst. Bollen gick för mycket på tvären när vi närmade oss straffområdet, och ett par minuter efter målet så kom även den obligatoriska skadan på en Arsenal-spelare. Denna gång var det Tomas Vermaelen som verkade ha fått en bristning i vaden och han klev omedelbart av till förmån för Silvestre.

Hemmalaget stack upp ett par gånger och fick till några farliga kontringar. Närmast kom Luka Modric som efter att Silvestre agerat på ett sätt som nog inte ens Silvestre själv förstod blev helt fri med Almunia, men vår spanske slumpgenerator var denna kväll på rätt humör och avvärjde det hela med en snabb utrusning.

Den andra halvleken inleddes sedan med ett Gunnerskt försvarsspel som, för att vara snäll, lämnade en del i övrigt att önska. Bacary Sagna stod av obegriplig anledning kvar alldeles för långt ner i banan vilket gjorde att en annars offsidestående Gareth Bale kunde serveras en enkel passning för att sedan bredsida in 2-0 bakom en i stort sett chanslös Almunia.

Rullgardin ner? Nej, inte riktigt. Arsenal malde på, men inte förrän vi fick se Robin van Persie göra comeback blev det några farligheter att tala om. Robin visade omedelbart hur mycket vi har saknat honom genom att hålla i bollen trots hård press från motståndarna. Tyvärr hade Gomes i hemmamålet en sådan där dag när han räddade allt och lite till så inte förrän van Persie drog på sig tre hemmaförsvarare och släppte ut bollen till Walcott som med en direktpassning gav Bendtner öppet mål tvingades han ge sig.

Robin hann också med ett vasst skott från distans, men inte heller det ville Gomes släppa förbi sig. Hemmalaget höll undan och vann, och sett till antalet vassa målchanser går det inte att säga att det var oförtjänt på något sätt. Arsenal fick inte till det på sista tredjedelen förrän Robin van Persie kom in i spelet - kanske borde han ha fått komma in redan i halvtid men det är ju alltid lätt att vara efterklok.

Ett extra omnämnande i samband med den här matchen måste gå till Sol Campbell. I går var han överlägset bäst på banan och jag tror inte att han gjorde ett enda misstag. På sätt och vis var han kanske årets värvning i hela ligan sett till att han inte kostade ett enda dugg att värva och dessutom bara får betalt då han spelar - och de som skrattade åt Wenger och Arsenal i januari har nu ett helt annat ljud i skällan.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENÈ WENGER: ""In the first half we were 1-0 down but were a bit unlucky because we were never under threat. We had a lot of possession that we couldn't transform into any dangerous situations for, in my opinion, two reasons. One,Tottenham defended very well and two, we were not good enough with our final ball in the final third."

HARRY REDKNAPP:

"We lifted ourselves after a very difficult day on Sunday and to come out and turn in a performance like that was fantastic."

"I told the players in a meeting that, if we won, we'd still have a good chance of fourth spot. And they came out and responded."

MATCHFAKTA

TOTTENHAM-ARSENAL 2-1 (1-0)
Målen:
1-0 (10) Rose, 2-0 (47) Bale, 2-1 (85) Bendtner
Varningar, Arsenal: Denilson Tottenham: Kaboul, Dawson
Utvisningar, Arsenal: - Tottenham: -
Domare: Mark Clattenburg
Publik: 36 041

Så spelade lagen:
Arsenal
Målvakt:
Manuel Almunnia.
Försvar: Bacary Sagna (52), Sol Campbell, Thomas Vermaelen (19), Gaël Clichy.
Mittfält: Samir Nasri, Denilson (67), Abou Diaby
Anfall: Tomas Rosicky, Nicklas Bendtner, Emmanuel Eboue (64).
Abvytare: Fabianski, Walcott (52), Silvestre (19), van Persie (67), Eastmond, Eduardo, Merida.

Tottenham
Målvakt:
Huerelho Gomes
Försvar: Kaboul, King, Dawson, Bale
Mittfält: Assou-Ekotto, Modric, Huddlestone, Rose (46)
Anfall: Pavlyuchenko (88), Defoe (67)
Abvytare: Alnwick, Bassong, Walker, Bentley (46), Livermore, Crouch (88), Gudjohnsen (67)