Medlemmar: 8817 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mexes är en av spelarna som ryktas till Arsenal.

Silly season sparkar igång i förtid

tor 29 apr 2010 kl 17:49

Säsongen är inte ens avslutad men rykten om eventuella värvningar till Arsenal florerar för fullt på internet.

Tidningarnas nätupplagor, bloggar och diverse forum runt om i världen spekulerar i vilken eller vilka spelare som ansluter till Arsenal när transferfönstret öppnar i juli.

Som vanligt, eller kanske framför allt när det gäller transfers och -rykten, så gäller den gamla sanningen: "Arsène knows!" (eftersom det ju faktiskt är han som vet ifall Arsenal är ute efter någon). Nedan följer ett axplock av de senaste dagarnas spekulationer och skriverier om vilka spelare som kanske är på gång:

Enligt Daily Mail i England så har Arsenals head scout Steve Rowley kollat in Blackburns Phil Jones och Steven N'Zonzi. Phil Jones, 18-årig mittback, har fått mycket beröm för sitt mogna spel trots att han inte spelat särskilt frekvent under säsongen. Steven N'Zonzi är en 21 år gammal fransman vars främsta position är den defensiva mittfältsrollen. Han kom till Blackburn inför den här säsongen från franska Amiens.

Målvakternas vara och icke vara i Arsenal har debatterats flitigt på forumet den här säsongen, och det är återigen Daily Mail som kommer med ett rykte angående en målvaktsersättare. Roma ska tydligen vara på väg att erbjuda sin målvakt Doni, 30 år gammal brasilianare, till en rad engelska klubbar, däribland Arsenal. £5 miljoner vill Roma ha.

Nätmagasinet Caughtoffside.com skriver att Arsenal leder racet på Romas (igen!) försvarare Philipe Mexes, som enligt uppgift ska kosta £10 miljoner. Philipe Mexes är 28 år gammal och fransman, han har spelat för Roma under 6 säsonger och har ett år kvar på kontraktet.

Som alltid under silly season (och före!) så gäller det att spekulationerna oftast är osanna, men då och då lyckas de mest otippade källorna nosa rätt på en kommande transfer. Ta allt som skrivs med en nypa salt tills eventuella värvningar offentliggörs på Arsenal.com. Kanske är det någon av dessa fyra spelare som vi får göra bekantskap under nästa säsong?
Som sagt, Arsene knows