Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger vill göra klart med Gallas.

Wenger kräver att Gallas skriver på

fre 30 apr 2010 kl 17:19

Kontraktsförhandlingar med försvararen William Gallas har pågått under en längre tid. Nu uppges Wenger ha tröttnat och kräver påskrivet kontrakt innan maj månads utgång.

Arsenal.com och flera andra källor uppger idag att Wenger förhandlat med Gallas och dennes agenter under en längre tid, utan att ett nytt kontrakt skrivits på. Le Boss är angelägen om att spika truppen så snart som möjligt, om möjligt redan innan fotbolls-VM börjar, och när kontraktsförhandlingarna med Gallas drar ut på tiden är Wenger tvungen att se sig om efter andra alternativ, för att inte en rutinerad back ska lämna klubben utan att en ersättare införskaffas.
"Ett som är säkert är att ifall Gallas väljer att inte skriva på ett nytt kontrakt så måste vi förstärka mittbackspositionen." säger Wenger till Arsenal.com.

Mittbackssituationen är minst sagt prekär för Arsenal: Mikael Silvestres kontrakt går ut efter säsongen, Johan Djourou vet Wenger inte vart han har på grund av dennes säsongslånga skadefrånvaro och huruvida Sol Campbell får förnyat förtroende och har motivationen att spela en säsong till vet Wenger inte. Wenger fortsätter: "Det viktigaste är att antal mittbackar är rätt."
Det ryktas att ett par klubbar är intresserade av att värva Gallas när hans kontrakt löper ut efter säsongen, däribland Roma och Paris Saint-Germain, och även om han erbjuds ett två-årskontrakt "förstås det" att Gallas erbjudna lön är väsentligt lägre än dagens. 

Källor: Wenger citerad på Arsenal.com , The Times nätupplaga