Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hur står sig Fabregas individuellt? Det får vi reda på i sommar.

Fabregas tävlar mot de bästa

sön 2 maj 2010 kl 08:09

Har du alltid undrat vem som är den individuellt sett skickligaste spelaren? I sommar får du reda på det.

Under avdelning "nyheter av det mer lättsamma slaget" får vi lära att Cesc Fabregas ställs mot 5 andra spelare av absolut världsklass i O2 Arena i London i sommar. Det handlar om A:3K Football som ställer till med ett slags gladiatorspel i en så kallad "skills competition" a'la NHL, där spelarna möter varandra i en rad olika moment för att avgöra vem som verkligen är skickligast.

Spelarna det handlar om är förutom nämnde Fabregas, Didier Drogba, Steven Gerrard, David Villa, Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo (de två sistnämnda är än så länge obekräftade på den officiella siten). Vad italienarna tycker om att det bara är spelare från Premier League och La Liga är för närvarande helt okänt.

Tävlingsmomenten är fem till antalet, och inkluderar Power (skjuta riktigt hårt), Curve (skjuta med finess på en måltavla), Precision (slå en långboll mot en måltavla), Control (ta emot en boll och avsluta mot ett upplyst mål) och slutligen Attack (där spelarna ställs mot varandra, alla mot alla-style, och ska försöka göra mål på varandra samtidigt som man förhindrar baklängesmål).

Fabregas själv säger att han tror sig kunna vinna hela spektaklet. Är du intresserad av detta jippo/gladiatorspel, finns det mer att läsa på A:3Ks hemsida där du även kan beställa biljetter med start den 7 maj.

 

 

Patrik Larsson