Medlemmar: 8825 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsjavin spela mot Blackburn?

Inför Blackburn-Arsenal

sön 2 maj 2010 kl 21:37

Arsenal har två matcher kvar att spela av Premier League-säsongen 2009/2010. Först ut är Blackburn som måste besegras på Ewood Park.

Sista veckorna har inte gått som vi velat. Efter två förluster och ett likaresultat befinner vi oss på en tredjeplats som kan säkras helt och hållet vid seger mot Blackburn. Säsongen lider mot sitt slut och det här blir en match som vi kan ta med ro med tanke på att utgången inte har någon större betydelse.

Blackburn har nu i slutet av säsongen placerat sig på en finfin elfteplats i tabellen. Dessutom har det gått bra för The Rovers på sistone. Förutom en förlust mot Everton finns det ingenting man kan klaga på. Man har bl.a lyckats besegra Birmingham och spela lika mot självaste Manchester United.

Arsenal har ingenting att förlora när man på måndag beger sig ut på Ewood Park, och det är en sak som talar för The Gunners. Om spelarna kan slappna av och spela för nöjets skull kan vår sista bortamatch för säsongen sluta lyckligt. Så länge tankarna inte flyger iväg alltför mycket har vi ingenting att frukta.

Nu får vi allt hoppas att Arsenal ser till att kämpa. Så länge de försöker vinna matchen bryr jag mig inte om resultatet. Jag må redan ha nästa säsong i tankarna, men det får inte spelarna ha på måndag! Vi får hoppas på det bästa.

SPELPLATS

Plats: Ewood Park
Tid: 18.00 Tävling: Premier League. Matchodds från Nordicbet: 1) 3.45 X) 3.40 2) 2.05
TV-sänding: Canal+ Sport 1/HD (live).

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal har precis som vanligt en hel drös med spelare skadade. Almunia är skadad och kommer inte att kunna medverka i matchen. Detsamma gäller spelare som Vermaelen, Gallas och Fabregas. Djourou och Gibbs är på väg tillbaka, men är fortfarande inte i speldugligt skick. Ramsey är långtidsskadad och Denilson är borta säsongen ut. Frågetecken finns på Arshavin.

BLACKBURN: Blackburn har tre spelare som är osäkra till start. Det gäller E. Diouf, B. Emerton och C. Samba. Mycket tyder på att de hinner bli spelklara. Utöver dessa tre har Blackburn inga skador inom truppen.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSÈNE WENGER: "I will play the team that I think is most efficient and balanced to win the game. Blackburn have done remarkably well. They are 11th in the League and they have turned things around. They have played good football this season I believe and had good games against Chelsea and Man United. It promises to be an interesting and exciting game because they will go for the win as they have nothing to lose anymore. It could be a good end-of-season game."

SAM ALLARDYCE"Arsenal are one of the best teams at keeping the ball and moving the ball around and you have to exert a huge amount of energy in trying to stop them. The only way to get a result against them is by disrupting their flow. That takes a huge amount of physical effort, so we will assess that and make sure they (Brett and Chris) are okay to last this type of game against a very, very good Arsenal team."

STATISTIK

Det är dags för möte nummer 115 mellan dessa två lag. Arsenal har gått segrandes ur 58 drabbningar medan Blackburn vunnit 28 drabbningar. Blackburn har inte vunnit en enda av de senaste sju matcherna mot Arsenal. De har förlorat fyra gånger och spelat lika tre gånger.

Blackburn har den här säsongen inte förlorat mot ett enda "Big Four"-lag på hemmaplan. De har spelat lika mot Liverpool, Chelsea och Manchester United. Rovers har sprungit offside flest gånger av alla lag den här säsongen - hela 112 gånger.

Arsenal har bara vunnit en av sina senaste sju tävlingsmatcher. Vinsten kom i sista sekunden mot Wolverhampton.

Robin van Persie har gjort sju mål på sju matcher mot Blackburn. Det är det lag han gjort flest mål på i Premier League.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Lukasz Fabianski.
Försvar: Bacary Sagna, Sol Campbell, Mikael Silvestre, Gael Clichy
Mittfält: Samir Nasri, Alexandre Song, Abou Diaby
Anfall: Nicklas Bendtner, RvP, Tomas Rosicky
Avbytare: Mannone, Traore, Eastmond, Merida, Eduardo, Walcott, Eboue

BLACKBURN
Målvakt: P. Robinson
Försvar: M. Salgado, R. Nelsen, P. Jones, G. Givet.
Mittfält: M. G. Pedersen, S. N'Zonzi, V. Grella, M. Olsson
Anfall: D. Dunn, N. Kalinic
Avbytare: Di Santo, Brown, Andrews, Roberts, Emerton, Grella, Samba