Fabianski hade ingen lyckad dag mot Blackburn.

Skärpning Arsenal!

mån 3 maj 2010 kl 20:08

Arsenal har tagit semester. Men vad de inte verkar ha fattat är att säsongen inte är slut.

Ja, vad ska man säga efter ännu en oengagerad, tam och rent ut sagt usel match? Blackburn var inte ens bra men ändå kunde de ha vunnit med betydligt mer än 2-1.
Det började ändå hyfsat. Efter att Carlos Vela missat öppet mål från fem meter så kunde vi ändå ta ledningen ett par minuter senare när Robin van Persie nickade in en hörna.
Men sedan var det färdigt.

Blackburn fick anfalla lite som de ville och Arsenal gav bort enkla frisparkar och hörnor på löpande band, och då blir det så klart mål till sist. Efter en hörna studsade bollen fram till vem-det-nu-var i Blackburn som kunde göra 1-1 i öppet mål.
2-1 gjordes på hörna i den andra halvleken, Samba fick nicka in bollen från en meter. Innan dess hade Arsenal haft bud på straff när Robin van Persie dragits ned i straffområdet - men å andra sidan hade Blackburn innan dess också haft en situation där domaren hade kunnat blåsa straff.
Efter det var det aldrig ens nära kvittering.

Som Du, ärade läsare, kanske märker är jag aningen less just nu. Allför få spelare i Arsenal visade någon som helst vilja i dag, jag börjar tröttna rejält på tex Abou Diabys oengagerade inställning. Tyvärr måste jag även säga att jag börjar tvivla på att Samir Nasri har de mentala egenskaper som krävs, det går inte att gå omkring och önska att man ska bli den nye Pires utan att jobba för det. Nu har han haft chansen på innermittfältet i flera matcher på raken utan att egentligen visa någonting alls.

Tyvärr kan det totala raset i slutet av säsongen få värre konsekvenser än bara att vi faktiskt på allvar riskerar att missa tredjeplatsen. Hur mycket respekt tror ni att det här laget ingjuter i motståndarna nästa säsong efter alla dessa förluster? Det här duger inte, och tro inte att det bara är att slå på strömbrytaren och spela in tre pinnar mot Fulham i sista omgången heller för det är det inte. Kanske är det vår smala lycka att de har en Europa League-final att tänka på, men så uselt som vi spelar just nu så finns inga garantier för någonting.

Jag måste också ge Wenger en skopa ovett för laguttagningen. Säsongen är inte över, vi har inte säkrat tredjeplatsen (vilket är rätt viktigt då vi i så fall slipper kvala in till Champions League) ännu och då kan man inte ta ut ett lag med spelare som Traore och Vela i startelvan - spelare som knappt har gjort en minut på flera månader och dessutom i stort sett bara ha juniorer på bänken. Vad skickar det för signaler till spelarna egentligen?

Nej, det här var ännu en jätteflopp. Det är lika bra att jag stannar där.

MATCHFAKTA

BLACKBURN-ARSENAL 2-1 (1-1)
Målen: 0-1 (14) van Persie, 1-1 (43) Dunn, 2-1 (48) Samba
Varningar, Arsenal: Silvestre, Campbell Blackburn: Grella, Pedersen Utvisningar, Arsenal: - Manchester City: - Domare: Martin Atkinson
Publik: 26138

Så spelade lagen:
Arsenal
Målvakt:
Lukasz Fabianski.
Försvar: Bacary Sagna , Sol Campbell, Mikael Silvestre, Armand Traore
Mittfält: Samir Nasri, Abou Diaby, Emmanuel Eboue (78)
Anfall: Theo Walcott, Van Persie, Carlos Vela (67) Avbytare: Mannone, Arsjavin (67), Eduardo (78), Eastmond, Djourour, Gibbs, Henderson

Blackburn
Målvakt:
Robinson
Försvar: Salgado, Samba, Nelsen, Givet
Mittfält: Andrews, Grella (57), Dunn (85), Pedersen
Anfall: Olsson, Roberts Avbytare: Brown, Hoilet (57), Jones (85), Jacobsen, Emerton, Basturk, Di Santo