Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det går bra för Wilshere i Bolton.

Lånekoll - Wilshere imponerar i Bolton

tis 4 maj 2010 kl 21:03

15 av Arsenals spelare är ute på lån hos andra klubbar, här är en genomgång av vad de åstadkommit under säsongen.

Med Blackburnmatchen fortfarande färskt i minnet kan det vara skönt att tänka på andra, mer trevliga, saker. Utlånade spelare till exempel. Just nu är 15 spelare utlånade till andra klubbar i främst England, men även Tyskland och Spanien för att nämna några exempel. Vi börjar direkt och kör en genomgång av spelarna som är ute på lån och lite om vad de åstadkommit i sina tillfälliga klubbar.

  • Henri Lansbury, Watford. 19-årige Lansbury har varit ordinarie på mittfältet för Watford den här säsongen. Watford spelar i engelska Championship och slutade på en 16e-plats med 54 poäng den här säsongen. Lansbury själv har gjort bra ifrån sig, spelat 37 matcher och gjort 5 mål. 19-åringen säger att han hoppas få speltid i Arsenal nästa säsong men inser att det kommer krävas hårt arbete.

 

  • Kyle Bartley, Sheffield United. Kyle har varit på lån hos Sheffield i Championship sen i februari månad för att stärka upp försvaret. 18-åringen har fått stort förtroende och spelat 14 matcher under den tiden.

 

  • Jay Simpson, Queens Park Rangers. Mannen som hade kunnat ha fotbollsvärldens häftigaste namn om han bara lagt till ett Homer före sitt förnamn, har varit bra under hela säsongen för QPR. Jay är 21 år gammal och mäktade med 13 mål på 41 matcher för QPR den här säsongen.

 

  • Jay-Emmanuel Thomas. Jay numero 2 har varit utlånad i två omgångar den här säsongen, först till Blackpool och sedermera till Doncaster (båda lagen strax under toppskiktet i Championship den här säsongen). Jays position är främst på mittfältet, och från sin mittfältsposition har han spelat totalt 27 matcher under säsongen och petat in 7 mål på dessa.

 

  • Sanchez Watt, Leeds United och Southend. What? Watt! Sanchez Watt har spenderat stora delar av våren 2010 på lån i League One, där han fått spela regelbundet. Inga mål dock för yttermittfältaren.

 

  • Mark Randall, MK Dons. Randall lånades ut i januari och har spelat 15 matcher i League One-klubben, och gjort bra ifrån sig enligt rapporter.

 

  • Gavin Hoyte, Brighton & Hove Albion. Den unge högerbacken har spelat regelbundet för Brighton, 17 matcher har det blivit under sen höst och under våren.

 

  • Wojciech Szczesny, Brentford. Ett av de stora utropstecknen bland Arsenals ungdomar den här säsongen. Succén har varit total hos Brentford, vars fans bland annat sagt att den unge målvakten varit den bästa de haft på över 40 år. Inget dåligt betyg även om League One inte är den högsta nivån. 27 matcher har det blivit för klubben sen han kom dit, och har i princip varit förstavalet.

 

  • Luke Ayling, Yeovil. 3 matcher i League One-klubben vittnar kanske inte om några stordåd från 18-åringen, men han har å andra sidan bara varit där sedan i mars månad.

 

  • Håvard Nordtveit, Nurnberg. Trots att hans ursprungliga position, har Håvard mest fått spela som en defensiv mittfältare i Nurnberg, 19 matcher har det blivit i Bundesliga den här säsongen.

 

  • Pedro Botelho, Celta Vigo. Vänsterbacken har spelat regelbundet för Celta den här säsongen, 27 matcher i den spanska andradivisionen.

 

  • Jack Wilshere, Bolton. 18-åringen som spås en lysande framtid har gjort mycket bra ifrån sig i Bolton sen han kom dit i januari. Boltons manager Coyle har höjt Jack till skyarna flera gånger, och vill även förlänga lånet med 6 månader för ytterligare rutin. Det är ett betyg gott som något, här har Arsenal en guldklimp att förädla. Kanske är Boltonäventyret det som behövs för att härda unge Jack?

 

  • Kerrea Gilbert, Peterborough. 10 matcher har det blivit för högerbacken.

 

  • Phillipe Senderos, Everton. Liverpoolklubben hade stora skadeproblem och tog in Senderos på lån, som behövde speltid. 2 matcher har det blivit för schweizaren, inte mycket till speltid således.

 

 • Gilles Sunu, Derby. Unge Sunu gick på lån i februari och har spelat 9 matcher för Derby, på dessa matcher har det blivit ett mål.

 

Sådär, då hoppas jag att Blackburnmatchen är ett minne blott, och att våra lovande ynglingar får en fin karriär i Arsenal även om de flesta förmodligen inte får det (om allt är som det brukar).