Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Övergången för Chamakh kommer allt närmare.

Chamakh snart klar för Arsenal

ons 5 maj 2010 kl 13:22

Marouane Chamakh avslöjar i en intervju i franska L'equipe att han räknar dagar till dess att hans nya klubbadress blir känd. Elva för att vara exakt.

Marockanen Marouane Chamakhs övergång till Arsenal har det spekulerats flitigt kring under ett drygt års tid, och nu verkar det som att övergången varit klar sen i februari. I en intervju idag i L'equipe avslöjar Chamakh att han räknar 11 korta dagar till det att hans Bourdeauxäventyr är över och nästa tar vid. Han berättar att han tackat nej till bud från Tottenham och Liverpool, samt några galna bud från Ryssland. 26-årige Chamakh har spelat i Bourdeaux under åtta säsonger och på 293 matcher mäktat med 81 mål

Chamakhs kontrakt med Ligue 1-klubben Bourdeaux går ut efter säsongen och det innebär att han kan gå som bosmanfall utan övergångssumma. Han talar sig varm för Arsenal och Premier League, och oddsen är väl rätt låga på att Chamakh faktiskt är klar, flera tidningar har rapporterat övergången som klar och Wenger själv har hintat att en ny spelare avslöjas efter säsongens slut.

Flera nätsiter skriver om artikeln i L'Equipe, bland annat Sky Sports, Mirror Football och så självklart L'equipe.

Vän av det franska språket kanske får glädje av den franska artikeln, Google Chromes inbyggda översättningsverktyg gillar dock inte franskan nämnvärt, eller vad sägs om följande helt bisarra mening: "Det har Liverpool, och erbjudanden om galenskap som kom från Ryssland, till Tottenham blåsa en kabel, mycket större än engelska." Blåsa en kabel till Tottenham kanske blir nästa ramsa på Emiraten?