Medlemmar: 8066 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Diaby driver upp bollen mot Fulham.

Arsenal avslutade med seger

mån 10 maj 2010 kl 14:38

Det blev äntligen en seger igen när Fulham gästade Emirates i säsongens sista match.

Det var inte helt utan att man var lite orolig att den hybrisfulla klubben i vår närhet t.o.m. skulle gå om oss i ligan. Med det spelet Arsenal visat upp på sistone kände jag att allt kunde hända. Det som kändes tryggt var att Fulham skulle vila vissa nyckelspelare inför deras cupfinal. När matchen väl startade släpptes den oron ganska snart. Fulham var inte direkt på hugget och ganska snart kändes det som att vi skulle kunna sätta ett par bollar denna eftermiddag.

Matchen är inte mycket att skriva hem om. Arsjavin utnyttjar tidigt ett misstag från Schwarzer när denne strular med bollen. I första läget trodde man att ryssen skulle passa till en helt fristående van Persie men icke, han försökte istället med det svåra genom att gå på eget avslut och med facit i hand blev det rätt. Om han däremot hade missat hade nog både vi och van Persie fortfarande stått och väntat på den där passen. Holländaren såg mer än lite förvånad ut när bollen aldrig kom. Men så är det i fotbollens värld. Att själv få göra mål är nog viktigare än vad vi supportrar ibland tror.

Tvåan fick dock van Persie sätta efter ett fint inspel från Walcott. Trean kom på ett självmål och matchens delikatess såg vi när Carlos Vela gjorde 4-0. Helt fri med Schwarzer chippar Vela retfullt in bollen. Snyggt att titta på men man undrar var ifrån han fått det självförtroendet med tanke på hans säsong...

Helt klart tyckte Arsenalspelarna att det var kul att spela ut och visa hela anfallsregistret för publiken. Men något motstånd kan man knappast säga att det var denna eftermiddag. Skit samma, det viktigaste var att vi vann och när sedan Spurs förlorade mot Burnley, då kunde man båda andas ut och skratta.

Noterbart från matchen var att Johann Djourou fick göra comeback efter lång skadefrånvaro. Även Henri Lansbury fick chansen att visa upp sig för hemmapubliken. Debut i PL för hans del. Jag hoppas även att vi såg Silvestre i en Arsenaltröja för sista gången när han haltade ut med en skada i andra halvlek.

Direkt efter matchen stängde jag av tv:n, hade inget större intresse av att se ett blåklätt lag lyfta bucklan och springa omkring på plan och fira. Noterbart är också att det var sista Arsenalmatchen man såg på canal+. Åtminstone för en tid framöver. "It´s a end of an era" som någon sa...

Nu gäller det att slicka såren för att sedan ladda om batterierna inför säsongen 2010/11. Förhoppningsvis har vi en spännande transfersommar framför oss. Jag hoppas att silly season inte är så silly för vår del utan att vi får se en del nya namn i truppen. Gärna då etablerade spelare som kan leverera relativt omgående. Om det betyder att vi måste säga tack och hej till spelare som Eduardo, Rosicky, Silvestre, Eboue, Denilson...ja då får det bli så.

Matchfakta:

Arsenal - Fulham 4-0

1-0 (21) Arsjavin, 2-0 (27) van Persie, 3-0 (37) självmål, 4-0 (87) Vela

Publik: 60 039