Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Afobe stekhet med hattrick för U18-laget.

Ungdomarna försvarade titeln

ons 12 maj 2010 kl 07:30

Arsenal försvarade på  tisdagen sin titel i Premier Academy Legaue, och stor matchvinnare blev Benik Afobe som gjorde tre mål.

Vem som vinner Premier Academy League avgörs i form av ett slutspel som spelas efter att grundserien är avslutad. Förra året vann Arsenal såväl sin grupp i grundserien som slutspelet (där finalen spelades borta mot Tottenham, seger med 1-0 för The Gunners efter mål av Rhys Murphy) och i år upprepades, med större delen av laget utbytt, prestationen i form av seger såväl i gruppfasen som i finalen.

Årets final spelades på hemmaplan, och motståndare var Nottingham Forest. Bortalaget tog ledningen tidigt i matchen, men Arsenal var hela tiden det klart bättre laget och Benik Afobe vände på egen hand till 2-1 och Arsenal dominerade totalt och borde ha gjort ett par mål till, men som vi så ofta har sett A-laget göra så bjöd man i stället in motståndarna i matchen genom ett misstag i försvarsspelet och hastigt och mindre lustigt var ställningen 2-2. Ordningen var emellertid snart återställd då Benik Afobe slog in en straff till 3-2 efter att själv ha blivit fälld när han var på väg igenom efter fint samarbete med Luke Freeman.

Afobe blev ett par minuter senare fälld ännu en gång i straffområdet och denna gång var det Luke Freeman som fick slå in bollen i mål. Forest tilläts nästan omedelbart därefter att reducera, och det var nerv i matchen igen och Forest hade ett jätteläge att kvittera kort efter 4-3-målet - men firma Afobe/Freeman var inte färdiga för kvällen och när Afobe serverade Freeman öppet mål från fem meter så var Forest ett slaget lag.

Detta var Arsenals tredje titel i Premier Academy League för U18-spelare, och ingen annan klubb har fler än en titel. Serien startade säsongen 1997/98 och Arsenal var första lag att vinna. De efterföljande sex säsongerna spelades det två serier parallellt varje säsong, en för U17 och en för U19 och Arsenal har en titel i vardera kategorin. Sedan 2004/2005 spelas den åter enbart för U18 och för närvarande är alltså Arsenal det dominerande laget.