Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Den franska VM-truppen är uttagen. Gael Clichy är med.

Fyra franska gunners i VM

tis 25 maj 2010 kl 15:53

Gael Clichy är en av fyra ifrån Arsenal som ingår i den franska VM-truppen.

Franska förbundskaptenen Raymond Domenech skar först ner sin trupp från 30 man till 24. Sedan blev det 23, efter att före detta Arsenalspelaren Lassana Diara blivit sjuk och lämnat truppen självmant. Därmed är laget som åker till VM klart. Bland de utvalda som får spela VM återfinns samtliga Arsenalspelare från den ursprungliga 30-mannatruppen: Gael Clichy, William Gallas, Abou Diaby, Bacary Sagna.

Samtliga fyra har goda möjligheter att ingå i den startelva som möter Uruguay 11 juni. Frankrike, som ingår i grupp A, ställs även mot Carlos Velas Mexico och värdnationen Sydafrika.

Frankrikes trupp i helhet:

Målvakter: Hugo Lloris, Lyon, Steve Mandanda, Marseille, Cedric Carrasso, Bordeaux.

Försvarare: Bacary Sagna, Arsenal, Patrice Evra, Manchester United, William Gallas, Arsenal, Eric Abidal, Barcelona, Sebastien Squillaci, Sevilla, Marc Planus, Bordeaux, Gael Clichy, Arsenal, Anthony Reveillere, Lyon.

Mittfältare: Alou Diarra, Bordeaux, Jeremy Toulalan, Lyon, Florent Malouda, Chelsea, Yoann Gourcuff, Bordeaux, Abou Diaby, Arsenal.

Anfallare: Thierry Henry, Barcelona, Nicolas Anelka, Chelsea, Andre-Pierre Gignac, Toulouse, Franck Ribery, Bayern München, Sidney Govou, Lyon, Djibril Cisse, Panathinaikos, Mathieu Valbuena, Marseille.