Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gourcuff står högt upp på Wengers lista om Fabregas lämnar.

Drar Fabregas ersätter Gourcuff

mån 31 maj 2010 kl 19:02

Ryktena om Fabregas framtid har prytt rubrikerna hos sportmedierna de senaste veckorna - och nu verkar Wenger ha hittat sin ersättare.

Fotbollsintreserad eller inte, det finns nog ingen som har missat rubrikerna om hurvida Fabregas kommer att stanna i norra London eller inte. Laporta och grabbarna nere i Spanien gör allt i sin makt för att värva tillbaka mittfältaren till hans moderklubb. Och nu har Wenger hittat sin ersättare om det värsta skulle ske - Bordeauxs Yoann Gourcuff.

Arsenal ska redan ha lagt upp ett bud på fransmannen enligt diverse medier. £21.8m ska prislappen ligga på - något som skulle resultera i ett nytt transferrekord för Arsenal.

Huruvida detta är sant kan det spekuleras i, men enligt The Sun ska en källa inom Arsenal ha sagt följande.
- Medan allt som kan göras för att Cesc ska stanna i klubben görs jobbar "the boss" mot ett annat alternativ.
- Han anser att Gourcuffs finess och spelstil skulle passa Arsenals sätt att spela perfekt, och att om Cesc skulle lämna skulle det bli näst intill smärtfritt.

Den 23-åriga fransmannen är även förstavalet i frankrikes lagbygge i det kommande VM. Så även fast Sverige missade fotbollskalaset ger detta oss ännu ett skäl att se mästerskapen - om Wenger inte lyckas värva Gourcuff innan.