Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Senderos skriver treårskontrakt med Fulham.

Senderos klar för Fulham

tis 8 jun 2010 kl 18:40

Philippe Senderos lämnar Arsenal, men han stannar i London - han skrivit på för Fulham.

Philippe Senderos kom till Arsenal från Servette och har tillhört oss i sex säsonger och har gjort 117 framträdanden under dessa år. Nu har han dock skrivit på ett treårskontrakt för Londonklubben Fulham FC.

Efter en lovande start på sin karriär i Arsenal gick det långsamt men säkert utför för den Schweiziske försvararen. Under säsongen 2005/2006, som kanske var hans bästa i klubben, var han med och satte rekord i Champions League då Arsenal höll nollan ända från ett par minuter in på den första gruppspelsmatchen fram till Barcelonas kvitteringsmål i finalen (ett mål som för övrigt borde ha underkänts för offside, men det är en annan femma).

Därefter blev det allt mindre speltid för Senderos som hösten 2008 lånades ut till Milan där han inte heller lyckades. 2009 var han i det närmaste klar för utlåning till Everton, men när Johan Djourou gick sönder precis innan transferfönstret stängde så stängde Wenger dörren för en utlåning, och inte förrän i januari i år blev utlåningen av. Philippe, som för övrigt också är känd som något av ett språkgeni, lyckades inget vidare där heller och Wenger var aldrig särskilt intresserad av att skriva nytt kontrakt med honom.

Under hans sex säsonger i klubben, varav en och en halv som utlånad, blev det totalt 105 matcher från start och 12 inhopp, och på dessa matcher svarade han för fyra mål - samtliga i Premier League.